Békéscsabán készül az ország legfinomabb lángosa

A békéscsabai Mester Lángos Büfé végzett a "Vénusz kedvenc lángosozója 2016" versenyen. A Balatonon továbbra is a Tihanyi Piac Lángossütői a legjobbak.

A békéscsabai vasútállomás közelében található, 2008 óta működő Mester Lángos Büfé 840 szavazattal végzett a nagy lángos megmérettetés első helyén, és érdemelte ki így a „Vénusz kedvenc Lángosozója 2016" címet, illetve az ezzel járó 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyereményt.

 

Fotó: Molnár Előd -Vénusz/Well PR

„Tavaly a második helyen végeztünk, így nagy örömmel töltött el, hogy ebben az évben sikerült a mezőny élére törnünk" - nyilatkozta a nyertes, Szpisják György. Különösen azért vagyok büszke erre a győzelemre, mivel a lángos tésztáját, amit vendégeink úgy szeretnek, jómagam kísérleteztem ki és tökéletesítettem majdnem fél éven keresztül. Ilyenkor úgy gondolom, hogy megérte. Ami pedig a feltéteket és a töltelékeket illeti, mi nem spórolunk semmivel - sem a mennyiséget, sem a választékot illetően. Jelenleg 56-féle lángosból választhatnak a vásárlók, mely a töretlen kísérletezési kedvünknek köszönhetően folyamatosan bővül".

A második helyen idén a Balatonmáriafürdőn található Gyufa Büfé végzett, a harmadik pedig a dorogi Dénes Lángossütő lett.

A balatoni különdíj esetében úgy tűnik, hogy a Tihanyi Piac Lángossütői letaszíthatatlanok a trónról, ugyanis megújult néven, de változatlan lelkesedéssel győzedelmeskedtek. Ezzel immár egyhuzamban harmadik éve érdemelték ki a „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója" címet.

Az idei Vénusz Lángos Voks egy teljesen új platformon, a www.langosvoks.hu oldalon várta a lángosozókat és lángosrajongókat. Az egyre bővülő országos lángos adatbázis így az idei verseny végére, már 657 lángozóval büszkélkedik, így amennyiben nem szeretné a véletlenre bízni a dolgot, érdemes ránéznie az országos lángos-térképre, ha finom lángost keres.

A verseny során az ideális lángosról kiderült, hogy a szavazók ebben az évben is egyöntetűen a roppanós, közepesen vastag tésztájú, sok tejföllel és fokhagymával ellátott verziókat kedvelik leginkább.

A klasszikusok mellett egyre nagyobb teret nyernek a töltött, illetve a különlegesebbnél különlegesebb variánsok is, azonban az biztos, hogy bármilyen is legyen a kedvencünk, a lángos örök része marad a magyar nyárnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek