Különleges sétákon nézhetünk be a budapesti művészekhez

Egykori ipari területen működő műteremházakba, lakásműtermekbe, vezetett sétákra és beszélgetésekre hívják a látogatókat a Nyitott Műtermek Délutánján, amelyet október 8-án és 9-én között rendeznek meg Budapesten.

A Nyitott Műtermek Délutánja idei rendezvénysorozatán olyan műteremházakat is meglátogathatnak az érdeklődők, amelyek egykori forgalmas ipari területeken vagy más funkciójú, de mára már átalakult közegben működnek - írja az MTI.

Szombaton, október 8-án a főváros különböző pontjairól indítanak vezetett sétákat a szervezők. Ellátogathatnak az érdeklődők az egyik legújabb budapesti művészeti műhelybe a LAOS-ba (L Art Open Studios), ahol a Magyar Képzőművészeti Egyetem friss diplomásainak munkáiból rendezett csoportos kiállítás is látható lesz.

Bemutatják az Art Quarter Budapest multikulturális központjának indusztriális környezetét is, ahol festők, szobrászok, performerek dolgoznak. Először szerepel a programban Az Elnök Utcai Művésztelep, amely a volt Május 1. Ruhagyár területén több kortárs alkotó műhelyeit fogja össze. Ugyancsak új résztvevő az óbudai Partizán Műterem és Galéria.

Vasárnap, október 9-én egy-egy séta keretében lakásműtermekbe látogathatnak el az érdeklődők. Az Érzelmes városi lányregények és szigorú konstrukciók című program során Jakatics Szabó Veronika, Acsai Varga Veronika és Ottó László képzőművészek műterme várja az érdeklődőket.

A Festészet mindig másként elnevezésű túra során három, egymástól eltérő festői magatartást képviselő alkotó műterme nyílik meg a látogatók előtt. A házigazdák Nemere Réka, Ördög Noémi és Kontra Ágnes képzőművészek lesznek. A Síkból a térbe című séta során három különböző műfajban alkotó művésszel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

További infó és jegyvásárlás a rendezvény honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek