Megnyílt a Normafa futópályája

  1750 méteres pályát alakítottak ki, amely a Libegő felső szakaszát a kilátóval összekötő szakaszhoz csatlakozik. De újraaszfaltozták a rossz állapotban lévő Jánoshegyi utat is, amit most már a bringások és gördeszkások vehetnek birtokba.

  Tavaly ősszel megújult a sétaösvény és a játszóterek, mosdókat, padokat, ivókutakat helyeztek ki a Normafán, most pedig a felújított Jánoshegyi utat és a nyomvonalán kialakított rekortán futópályát adták át.

  Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a csütörtöki átadón beszélt arról, hogy a kormány további programok támogatásáról is döntött, például arról, hogy a fogaskerekű vasút Széll Kálmán tér és a Normafa felé meghosszabbítása miatt meg tudjanak szerezni egyes magánterületeket. A cél, hogy ne csak a gerincet fejlesszék, hanem a Harangvölgy, Zugliget és Budakeszi felé is terjeszkedjenek. Ezért terveik között szerepel a 30 éve lakatlan Fácános területének helyreállítása és egy természetvédelmi oktatóközpont kialakítása, az egykori Lóvasút végállomását pedig jövő nyárra újítanák fel - írja az MTI.

  A kültéri sportparkok, futópályák létrehozására rendelkezésre álló pályázati forrás az idei 1,5 milliárdról jövőre 5,5 milliárd forintra nő. Mindez javítja majd a népegészségügyi mutatókat és hozzájárul ahhoz, hogy a társadalom egésze minél sportosabb és egészségesebb legyen - fogalmazott Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!