Ingyen szállítja a MÁV a bringákat egy hétig

Díjmentesen szállíthatják kerékpárjaikat a vonatokon az utasok szeptember 16-22. között, az Európai Mobilitási Héten. Szeptember 22-én, az Autómentes Napon pedig a forgalmi engedéllyel rendelkezők vonatozhatnak ingyen.

 A MÁV-START által az Európai Mobilitási Hét keretében kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi viszonylatban igénybe vehetők. Interneten csak menetjeggyel együtt, a kosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megvásárolhatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé - írja közleményében a MÁV.

Fotó: bizsu60 / Indafotó

 A vasúttársaság a személyszállító vonatok többségén a kerékpár képszimbólummal megjelölt kocsikban, kocsi-szakaszokban biztosítja az utas őrizetében a kerékpárszállítást, a kerékpárral együtt utazást. Külön megjelölés hiányában – a pót és helyjegyköteles, a helyjegyköteles és a pótjegyköteles vonatok kivételével – a vonat első és utolsó másodosztályú kocsijában, a vasúti kocsi előterében lehet kerékpárral együtt utazni. Ezekben a kocsikban – kocsi-típustól függően – 1-6 kerékpár szállítható. A kerékpárszállító kocsik kapacitása – ugyancsak típustól függően – 4-58 darab kerékpár szállítását teszi lehetővé.

Az Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosok vagy üzembentartók is ingyen utazhatnak másodosztályon a MÁV-START teljes és a GYSEV magyarországi vonalhálózatán. Első osztályú utazáshoz a kocsiosztály-különbözeti díjat kell megfizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.

A Mobilitási Hétvégén a budapesti Andrássy út ad otthont a családi programoknak. A MÁV-csoport standján a nagyobbak kipróbálhatják a hajtányt, a kisebbek arcfestésen vehetnek részt, a kézműves sátorba pedig életkortól függetlenül várják a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek