Téglafalra cserélték az arany tapétát a megújult Hadikban

Újra megnyílt Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső és Déry Tibor egykori törzshelye, a Hadik a Bartók Béla úton. A legendás kávéházban nemcsak a dizájn, hanem a kínálat is megújult, például irodalmi koktélokat is rendelhetünk.

A neobarokk tapétát tégláig bontották az átépítés alatt, a Thonet székek között koptatott bőr borítású kanapék és egyszerű, nyersfa-lapos asztalok kaptak helyet. A falon régi és új műalkotások, kéziratok láthatók, a legszembetűnőbb mégis Babos Bertalan Zsili kollázsolt képekből készült műalkotása lett. A szemlélők ismerős arcokat, egykori törzsvendégeket is felismerhetnek a helyiség falán, az összhatás egyszerre kölcsönöz nosztalgikus és kortárs hangulatot a száz éves Hadiknak.

Fotó: Hadik

 Karinthy, Kosztolányi és Déry Tibor törzshelyén ma is pezsgő irodalmi és kulturális élet folyik. Irodalmi szalonok, slam poetry estek, hétfőnként jazz koncertek, hétvégén pedig irodalmi brunch várja a közönségét. Napközben viszont megmarad Újbuda frekventált találkozó- és alkotóhelyének.

A tulajdonosok a nyitásra irodalmi koktél pályázatot hirdettek újságíróknak, melyek közül néhány hamarosan az itallapra is felkerül. Az ételkínálatban sörökhöz ajánlott fogások, „kenhetők", és hamburgerek is szerepelnek, a desszertek között pedig állandó elem lett a Karinthy szelet.

Bővebb információ a programokról és a napi menüről a Hadik hivatalos Facebook oldalán található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek