Hétvégén hatalmas táncházzá alakul a szentendrei skanzen

Persze csak akkor, ha a közönség is úgy akarja. Szeptember első hétvégéjén ugyanis ismét a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóján húzzák a talpalávalót a legjobb hazai, határon túli magyar és nemzetiségi zenekarok.

A Hagyományok Háza és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum szervezésében szeptember 3-án nyitó találkozón bárki részese lehet a több mint 40 éve működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő, egész napos zenés forgatagnak. Ezen a napon a szentendrei skanzen régi épületei szinte életre kelnek, 10 portán 20 meghívott zenekar és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek zenélnek egész nap. 

Fotó: Szentendrei skanzen

Mindemellett kézműves-foglalkozások, gyermek- és családi programok, tánc- és énektanítás, hangszerkészítők bemutatója, hangszer- és zenészfotó-kiállítás, ismeretterjesztő előadások, borkóstolás, rendhagyó tárlatvezetések és az elmaradhatatlan vásártér is fontos elemei lesznek a hétvégi programoknak. A nyílt napot az este 19 órakor kezdődő gálaműsor zárja hagyományőrző zenész- és énekesmesterekkel.

A találkozó szakmai napján, szeptember 4-én az előzetesen regisztrált jelentkezők számára szerveznek zenei mesterkurzusokat, szakmai előadásokat és könyvbemutatót, a szakmai kiadványok vásárát pedig a Pap-szigeti kempingben tartják. A hétvégi programokról és a fellépőkről részletesebben itt olvashat.

Fotó: Szentendrei skanzen
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek