Pécs legnagyobb csúszdáját is felavatják az ingyenes Szamárfül Fesztiválon

Sok-sok játék, kaland és élmény várja a családokat augusztus 19-21. között, a pécsi Szamárfül Fesztiválon. A Zsolnay Kulturális Negyed immár az ötödik nyarat zárja ingyenes családi fesztiváljával, melyen ezúttal felavatják Pécs legnagyobb csúszdáját is.

A régió legnagyobb gyermekfesztiválján az idén is központi szerepet kap a kreativitás. A különböző kézműves műhelyekben a család minden tagja együtt készíthet pólót, saját tervezésű ékszert, papírhangszert, vagy éppen saját animációt. Lesz kreatív játszótér, interaktív mesejáték, robotépítés és Mosolyország játszóház. 

Fotó: Tóth László - Szamárfül Fesztivál

Visszatérnek a népszerű katalán utcai játékok is, melyeket gyerekektől a nagyszülőkig sokan megszerettek az elmúlt években. Az Indiánok földjén programon a gyerekek megismerkedhetnek az amerikai indiánok művészetével, készíthetnek indián használati tárgyakat és persze mindenki kap indián arcfestést is.

A Kolibri Színház előadásában látható a Vitéz László Automata című darab, a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház pedig a Brémai muzsikusokat adja elő, de sok bábszínházi előadás is lesz a fesztivál alatt. Zenéből sem lesz hiány: az első nap sztárvendége Halász Judit, másnap az Alma zenekar lép színpadra, de koncertet ad többek között a Rutkai Bori Banda, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Veronaki nagyzenekar és Korpás Éva.

Nemcsak a gyerekeknek kínál programot a Szamárfül: lesz jóga a fűben, Maminbaba – Hordozós latin fitness, gyógytorna és egészségügyi szűrőbusz. A fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

Az idén különösen érdemes megörökíteni az átélt kalandokat, ugyanis a ZsÖK NKft. és a Pécsimami fotópályázatán értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra. Nevezni a fesztivál során, a szamárfüles gyermekekről készült fotóval lehet a Szamárfül Fesztivál Facebook oldalán keresztül.

A Szamárfül Fesztivál után sem csendesedik el a Negyed: a fesztiválon avatják fel Pécs legnagyobb csúszdáját, ami tulajdonképpen egy bevehető vár. Az ikertornyok kisebbikéről egy nyitott csúszda indul, míg az öt és fél méteres toronyról egy hosszabb, kanyargósabb csőcsúszda vezet le. A legújabb játszótéri eszköz a fesztivál után is állandó jelleggel elérhető lesz a Zsolnay Negyedben.

További információt itt talál!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek