Német sörök árasztják el Újbudát a nyár végén

  Augusztus utolsó hétvégéjén, 25-28. között rendezik meg az első Budapesti Német Sörfesztivált Budapesten, az Allee melletti sétányon.

  A Serfőző csapata idén először szervezi meg az első Budapesti Német Sörfesztivált. A rendezvény hiánypótló: az egyik legnagyobb európai sörnagyhatalom söreinek dedikált rendezvény ugyanis még nem volt sem Budapesten, sem Magyarországon.

  Fotó: Martin Brusch - Budapesti Német SörfesztiválForrás: Travelo

   2016-ban van a világ sörgyártását máig meghatározó Bajor Sörtisztasági Törvény (Reinheitsgebot) ötszázadik évfordulója, a Serfőző úgy döntött, méltó módon emlékezik meg erről. A Budapesti Német Sörfesztiválon kifejezetten Németországból származó házi - , kisüzemi - és nagyüzemi sörfőzdék söreit lesz lehetősége megkóstolni a látogatónak. Számos olyan sört ismerhetnek meg majd a rendezvényen, amelyekkel Magyarországon eddig nem vagy csak nagyon ritkán találkozhattak.

  A sörök és egyéb italok mellett olyan ételeket fogyaszthatnak az érdeklődők majd, amelyek kifejezetten a német gasztronómiához és a sörökhöz kapcsolódnak. Kultúrtörténti adalékokkal pedig Katona Csaba, az MTA történésze szolgál majd: a "sörtörténész" minden nap vidám előadást tart a német sörök történetéről, valamint az idén 500 éves német sörtisztasági törvényről. Mindemellett sörkostólókra, sörivó versenyekre és halk, hangulatos sramli zenére is számíthatnak az érdeklődők.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!