Hazai fesztiválok a profi tömegrendezvénytől a családias házibuli hangulatúig

Profi zenei fesztivál két nagyszínpaddal, ingyenes jazz fesztivál balatoni borokkal, és két bájos, falusi fesztivál gazdag kulturális és gasztro kínálattal - négy szuper rendezvény, ahová idén nyáron mindenképp menjen el, ha jót akar mulatni.

A legjobb vízparti fesztiválok után összeszedtük azokat az idei nyári eseményeket is, ahol ugyan nincs a közelben jelentősebb vízfelület, viszont ezt a tényt jobbnál jobb programok feledtetik a látogatókkal.

Világsztárok és a legnagyobb hazai nevek: VOLT Fesztivál

Mikor? Június 29 -július 2.

Hol? Sopron

Milyen? A soproni Lővér-kempingben megrendezett legendás – és gyakran igen sáros – fesztiválon idén olyan előadók lépnek fel, mint az Iron Maiden, a Prodigy, Wiz Khalifa, a Slayer, Paul Kalbrenner, vagy éppen a Stereo MC's. Mivel a Sziget Szervezőiroda összes fesztiválja közül ez vonzza a legtöbb belföldi látogatót, a világsztárok mellett rengeteg hazai koncertből is lehet válogatni. A tavalyihoz hasonlóan idén is két nagyszínpad lesz, és persze kialakítanak olyan teret is, ahol a foci Eb mérkőzéseit nézhetik a fesztiválozók.

VOLT Galéria: Hazai fesztiválok kicsitől a nagyigFotó: VOLT Fesztivál Official / Facebook

Mennyiért? Bérlet 28 990 forint, napijegy június 28-án 6900 forint, a többi napon 11 990 forint. Érdemes minél előbb megvenni a jegyeket, a július elsejei, pénteki nap már most telt házas. (Ezen a napon az Iron Maiden lesz a fő fellépő, de a Tankcsapda, a Kiscsillag, a Csík Zenekar, a Stereo MC's és Nero is ekkor lép fel.)

Honlap:Itt.

Világsztárok a várban: VeszprémFest és Rozé, Rizling és Jazz Napok

Mikor? Július 13-17.

Hol? Veszprém

Milyen? A veszprémi várban felállított nagyszínpadon (illetve egy alkalommal a Veszprém Arénában) öt estén át olyan világsztárok lépnek fel, mint Lisa Stansfield, a Thievery Corporation, a Grammy-díjas Gregory Porter, az Egyesült Királyság legsikeresebb jazzművésze, Jamie Cullum, és a kubai díva, Omara Portuondo és a spanyol flamenco énekes, Diego El Cigala.

A fesztivál kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok már július 8-án kezdetét veszi, és egészen július 17-ig tart. A fesztivál szervezőinek célja, hogy a veszprémi vár főterén elsősorban nemzetközi fellépőkre épülő és belépőjegyes nagyszínpadi koncertek mellett legyen egy ingyenes, mindenki számára elérhető, de ugyanúgy a minőség mellett elkötelezett mini-fesztivál is.

Rozé, Rizling és Jazz Napok Galéria: Hazai fesztiválok kicsitől a nagyigFotó: Melczer Zsolt / Rozé, Rizling és Jazz Napok

A „30 borász, 30 koncert" szlogen jegyében kifejezetten a Balatoni Borrégió pincészetei lakják be az Óváros téri borfalut, ami körbeveszi azt a színpadot, ahol esténként három magyar zenekar mutatkozik be jazz, blues, funk, rockabilly stílusokban. A rendezvényen a balatoni borrégió borászatai mutatkoznak be, a vezető pincészetek (Jásdi, Figula, Légli, Konyári, Laposa) mellett a feltörekvő, kevésbé ismert borászatok is lehetőséget kapnak. A vendég borrégió pedig Pannonhalma lesz.

Mennyiért? A nagyszínpados koncertekre 7900 forinttól 24 900 forintig lehet jegyet venni. A kísérőrendezvény minden programja ingyenes.

Honlap:Itt.

Zsolnay Fényfesztivál - Idén Pécs a nyár fénypontja!

Napközben cirkuszi és utcaszínházi előadások, utcazenei produkciók, zsonglőrök, tűztáncosok és 5 méteres sárkányok, éjjel szemkápráztató fényfestés, ahogy az országban még soha! A fesztivál ingyenes, kivéve Natalie Imbruglia és Buika koncertjét! Ó- és középkori harcosok, Zrínyi serege és történelmi felvonulás idézi meg Pécs közel 2000 éves múltját a Zsolnay Fényfesztiválon, július 1-2-3-án. (X)

Mulat a borvidék: Ördögkatlan Fesztivál

Mikor? Augusztus 2-6.

Hol? Nagyharsány, Kisharsány, Beremend, Villánykövesd

Milyen? Az első Ördögkatlant még 2008-ban Cseh Tamás nyitotta meg, a fesztivál célja azóta is változatlan: pezsgő kulturális életet és közösségi tereket vigyen el az apró baranyai falvakba. A program nagyon sokszínű: színházi előadások, koncertek, családi programok, kiállítások, filmvetítések, beszélgetések is lesznek.

Ördögkatlan Fesztivál Galéria: Hazai fesztiválok kicsitől a nagyigFotó: Brozsek Niki / Facebook

Fellép többek között a Quimby, a Besh o Drom, Palya Bea, a PASO, Péterfy Bori, de még az Alma zenekar is. Lesz rájátszás is többek között Grecsó Krisztiánnal, Háy Jánossal, Szálinger Balázzsal, Beck Zoltánnal, Kardos-Horváth Jánossal, Kollár-Klemencz Lászlóval, Szűcs Krisztiánnal. De reggeli tornát, vezetett túrát, táncworkshopot és esti tábortüzet is szerveznek.

Honlap:Itt.

Fesztivál a kiskertben: Bor, Mámor, Bénye

Mikor? Augusztus 11-14.

Hol? Erdőbénye

Milyen? Sokszínű kulturális programok, tokaji borok, a borokhoz komponált ételek, festői falusi környezet, barátságos emberek – ezt kínálja az erdőbényei fesztivál. Az idei fellépők között olyan neveket találunk, mint a Kiscsillag, a Kerekes Band, Gryllus Vilmos, Pátkai Rozina, a Meszecsinka, a Cabaret Medrano, Tóth Viktor, és a Jónás Vera Experiment. A koncertek és az evés-ivás mellett benevezhetünk egy evezős túrára a Bodrogon, vagy egy biciklitúrára a Zemplénben.

Bor, mámor, Bénye Galéria: Hazai fesztiválok kicsitől a nagyigFotó: Zsolt Szentirmai / Facebook

Erdőbényére egyedül, kettesben, baráti társasággal és az egész családdal (akár kisgyerekekkel) is érdemes ellátogatni, hiszen a fesztiválra jellemző családias házibuli-hangulatban gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhetik magukat. A szervezők külön gyerekprogramokról is gondoskodnak minden évben: amíg a felnőttek bort kóstolnak, addig a borászatok udvarán táncház, kézműves foglalkozások és gyerekkoncertek várják a kicsiket.

Mennyiért? Négynapos belépő 8900 forint, hétvégi belépő kóstolópohárral 7500 forint, páros bérlet (négy napra) és egy sátorhely a kempingben 20 ezer forint.

Honlap:Itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek