Kiállítás nyílik a legújabb bringás dizájnról

Tizenkét ország legfrissebb kerékpáros dizájn innovációit mutatja be az Iparművészeti Múzeum június 17-én startoló Bringológia című tárlata.

A Közlekedési Múzeum és az Iparművészeti Múzeum együttműködésében létrejött tárlat a Kultúrgorilla csapatának válogatásában a jövő innovációit vonultatja fel a KM gyűjteményének darabjai mellett, számolt be az MTI.

 

Fotó: Marjai János, MTI

A kiállítás arra keresi a választ, hogy hogyan ösztönözheti a design a biztonságos, kényelmes és stílusos kerékpározást, milyen szerepe van a tervezőnek a városi rendszerek kerékpárközpontú fejlesztésében, és hogyan hathat a design és a kerékpár a globális társadalmi, ökológiai és gazdasági folyamatokra.

A Bringológia kiállítás több mint tíz ország legfrissebb dizájn innovációiból válogat. A dizájn, mint szakterület és szakma értelmezési határait feszegeti: a látogató az új formai fejlesztések mellett rendszerformáló koncepciókkal, társadalmi projektekkel, és innovatív technológiákkal ismerkedhet meg, olvasható az esemény Facebook-oldalán.

A kiállítás november 27-ig látható, a teljes árú belépőjegy 2200 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek