24 éves lány kapta a havi egymilliós balatoni álommelót

A szerencsés győztes szállást, étkezést és belépőket is kap a fesztiválokra, sőt egy autót sofőrrel és egy hajót kapitánnyal.

A turisztikai álomállást azért hirdette meg a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy a fiatalabbak körében is rávilágítsanak arra, milyen sokszínű a Balaton, ahová a nyáron feltétlenül érdemes elutazni. A szerencsés győztesnek az lesz a dolga, hogy végigbulizza a nyarat, mindenhonnan bejelentkezzen, majd megossza a véleményét másokkal az online felületeken.

Szállást, étkezést és belépőket is kap a fesztiválokra, sőt egy autót sofőrrel és egy hajót kapitánnyal – amire nagy szüksége lesz, ugyanis legalább 25 eseményre kell majd ellátogatnia a Balaton száguldó riporterének.

 

Képünk illusztráció.Fotó: Csudai Sándor - Flickr Vision

A szerencsés kiválasztott két héten át ismerkedik a Nemzeti Turisztikai Ügynökséggel, külön képzést is kap Budapesten, bemutatkozik majd több újság és televízió szerkesztőségében is, mielőtt megkezdi majd a munkát.

Éskovács Péter, a zsűri egyik tagja elmondta: sokan azt képzelték, hogy az 1.000.000 Ft-ért csak bulizniuk kell, mások nem túl sokat tudtak a Balatonról. Jó néhányan jelentkeztek a tó körüli településekről is. Volt jelentkező Erdélyből, a Felvidékről, Ausztriából és Hollandiából is.

 

A sárvári Baywatch-lány és az angol királynő tudósítója

 

Az első hazai állomállást ugyanebben az évben a sárvári fürdőben hirdettek meg. A különös, első látásra beugratásnak tűnő, úszómestert kereső hirdetésre 150 lány jelentkezett. E szerint a sárvári „álomállás" betöltésére mindazon nők pályázhattak, akik már elmúltak 16 évesek, de még nem töltötték be 99. életévüket. A munkára csak olyan jelentkezők leveleit várták, akik beleillenek a „természetes szépség" kategóriájába. A nyertesnek a nettó negyedmilliós fizetés mellett, egy exkluzív szállodai elhelyezést kínáltak a munka 10 napja alatt.

A sárvári Baywatch-lány munkaköri leírásában szerepelt, hogy figyelemmel kell kísérnie a fürdőbe érkező turisták viselkedését a vízben és a medencék körül egyaránt. Amennyiben a vendégeknek információra van szüksége a fürdő szolgáltatásairól, abban is segítséget kell adnia

Hasonló állásokat már hirdettek a világ számos országában, az elsőt Ausztráliában, ahol 2009-ben a Nagy-korallzátonynál fekvő Hamilton-szigeteken 150 ezer ausztrál dolláros (22 millió forint) fizetésért lehetett valaki hivatásos turista.

A szlovéniai Velika planina ökofalu a szeptemberi nyitás alkalmából kínál álommunkát: a jelentkezőket, akik kettő vagy négy héten át dolgoznak majd a meseszerű helyen. Releváns tapasztalatot vagy bármilyen különleges képességet, tudást nem is várnak el. A szerencsés kiválasztott feladata pedig a központ ügyeinek kezelése, programok szervezése a vendégek számára, és persze gondos gazdaként vigyáznia kell majd az ökoresort állataira és felelnie a napi betevőéért.

Legutóbb az angol királynő mellé kerestek olyan munkatársat, aki 140 karakterben, a Twitteren tudósítja a nagyvilágot II. Erzsébet útjairól. A munkáért pedig elég meghökkentő fizetést kínáltak: 71 ezer dollárt, vagyis több mint 19 millió forintot egy évben. Itthon néhány hete hirdették meg Füred kapitány gyermekeknek szóló álomállását, amelyben kölyök éttermi kritikusokat keresnek a Balaton partjára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek