Itt a nagy alkalom, ha szeretne a világ egyik leghíresebb űrhajósával találkozni

  Itt a nagy alkalom, ha szeretne a világ egyik leghíresebb űrhajósával találkozni

  Június 3-án, pénteken Budapestre érkezik a világ egyik leghíresebb űrhajósa, a kanadai Chris Hadfield. Az űrhajós "akkor került a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor intenzíven elkezdte használni a közösségi média eszközeit az űrhajózás és a tudomány népszerűsítésére. Fiai segítségével az űrállomásról rendszeresen twitterezett és videókat készített. Dalt is komponált már az űrben, és űrkoncertet is adott gitárral" – írja róla a Wikipedia.

  Fotó: Victor Zelentsov / NASAForrás: Travelo

   Chris Hadfield évtizedekig készült az űrrepüléseire, majd csaknem négyezer órát töltött a világűrben. Svájci bicskája segítségével behatolt egy űrállomásra, repülőgépe vezetése közben ártalmatlanná tett egy élő kígyót és átmenetileg elveszítette a látását, miközben egy Föld körül keringő űrhajó külső oldalán lógott. A közösségi médián keresztül folyamatosan tudósított űrbéli kalandjairól, videoklipet forgatott az űrállomáson, megmutatta, hogyan kell az űrben fogat mosni, és még arra is volt gondja, hogy a magyarországi rokonok kedvéért űrfotót készítsen a Balatonról.

  A 2016. június 3-án 17.30 és 19.00 óra között a budapesti Akvárium Klubban dedikálja „Egy űrhajós tanácsai földlakóknak" című könyvét. A kiadó jóvoltából a helyszínen húsz százalékkal olcsóbban lehet majd megvenni a könyv angol vagy magyar kiadását.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!