Átadták a Regéci vár újjáépített Öregtornyát

Átadták a Regéci vár újjáépített Öregtornyát

Befejeződtek a munkálatok a 329 éve lerombolt Regéci várban. Hiteles módon újjáépült a vár Öregtornya, amelyben négy szinten fedett kiállítótér kapott helyet. A toronyban a vár kőtára mellett egy hazánkban egyedülálló, multimédiás kiállítást lehet megnézni.

Az elkészült ÖregtoronyFotó: Magyar Kastélyprogram Kft

A vár mellett egy több mint ezer négyzetméteres rendezvényteret alakítottak ki, ahol tematikus programsorozatok, lovagi tornák teszik majd teljessé a látogatói élményt. Új fogadóépület is épült turistapihenővel, ajándékbolttal, büfével, panorámás kávézóterasszal.

A fentiek mellett Regéc község központjában is elkészült egy fogadóépület, itt a várbeli attrakciókat kiegészítő kiállítások kaptak helyet. Itt látható például a „Gyermek a várfalak között" című állandó kiállítás, mely II. Rákóczi Ferenc regéci gyermekéveiről, I. Rákóczi György fejedelem koráráról, a Rákóczi-szabadságharc időszakáról, a fejedelmi család magánéletéről mesél. A moziteremben 3D vetítést tartanak a regéci vár múltjáról.

Ilyen volt a vár II. Rákóczi Ferenc gyerekkorábanFotó: Magyar Kastélyprogram Kft

A falubeli fogadóépületben időszakos kiállítótér, múzeumpedagógiai foglalkoztató, turisztikai információs pont, ajándékbolt, büfé és kávézó is létesült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek