Alternatív városnéző séták már a Balatonnál is

Alternatív városnéző séták már a Balatonnál is

A Balaton északi partjára költözik kedvenc alternatív városnézéseket szervező csapatunk, a Hosszúlépés. (Budapesti sétáikról például itt és itt írtunk.)

Tihanyban különleges, éjjeli csendtúrára indulhatunk velük a Bencés Apátság falain belül. A csend hangjai sétán a sötét termekben és az éjszakai csendben barangolva fedezhetjük fel az Apátság nappal is látogatható helyszínei mellett a kolostori élet színtereit is.

"Amiről az útikönyvek nem írnak Tihannyal kapcsolatban, arról mi biztosan mesélünk neked! Mi köze van a tihanyi kőnek a párválasztáshoz, hogyan vált a levendula illatú lankákon épült halászfalu az ország legvonzóbb idegenforgalmi célpontjává? Sétálj velünk az Amiről a visszhang hallgat című sétánkon, és ismerd meg a félsziget igazi arcát!" – írják hírlevelükben.

Balatonfüreden bűnözők, félvilági alakok, szélhámosok nyomába eredhetünk, hogy a Füred illegál sétán megismerhessük a klasszikus fürdőkultúra árnyoldalait. Hajnalig tartó kártyapartik, zűrös sikkasztási ügyek, bizonytalan eredetű tűzesetek, botrányos szerelmek, titkosügynökök és megfigyelések a múltból.

A Palma Gumigyár reklámfotója Tihanynál, 1969Fotó: FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY / FORTEPAN

A legizgalmasabb sétának a Szigorúan ellenőrzött nyaralók ígérkezik. "Tudd meg, milyen viszonyban volt a Stasi, a kelet-német állambiztonsági minisztérium a magyar állambiztonsággal, hogyan működött a „Balaton-brigád", milyen módszerekkel dolgoztak Magyarországon, és miként próbálták megóvni az eltévelyedéstől a nálunk nyaraló kelet-német turistákat!" – áll a kedvcsinálóban.

A balatoni sétákra a Hosszúlépés honlapján lehet jelentkezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek