Mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa

A gyereknapra idén is mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa: a Hetedhét Játékfesztivál programjaira szombaton és vasárnap is várják a családokat.

A kétnapos fesztivál játékállomásai a Fő utcán lesznek, a színpadot a Hotel Magyar Király előtti téren állítják fel - írja az MTI. A központi elem a Hetedhét Próba lesz: a társasjátékba ágyazott próbák a hagyományos felnőtt szerepekre készítik fel a gyerekeket, a játékban a szerencse, a kihívás, a kitartás és a derű fontos szerepet kapnak. A hétpróbát a résztvevő gyerekek bármelyik állomáson elkezdhetik, nincs megkötött pálya.

Fotó: Székesfehérvár.hu

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezik a Hozd el a kedvenc játékodat! című programot: a gyerekek a Hetedhét Játékmúzeumban mesélhetnek kedvencükről és a róla készített fotóval gyarapíthatják a múzeum virtuális játékgyűjteményét. A Hétbolha Játékcsereberére a gyerekek elvihetik régi, megunt játékukat, hogy új gazdára találhasson, cserébe pedig hazavihetnek helyette egy másikat.

A szervezők újdonságként meghirdették a Rejtély a babaházban elnevezésű egyedi társasjátékot. A Hetedhét Játékmúzeum számára Pierrot zenész-producer és játékfejlesztő készített 2014-ben egy egyedi társasjátékot, amely a Moskovszky-gyűjtemény babaszobáiban zajlik, főszereplői pedig a gyűjtemény babái. A játékosok feladata megtalálni a rejtélyes körülmények között elveszett gyűrűt.

A színpadon több bábszínház népszerű produkciói mellett Bíró Eszter és Kovácsovics Fruzsina is fellép egy-egy koncerttel, de hallható lesz a Stringers Vonósnégyes előadása is. A legkisebbeknek szól majd Novák Péter Tititá című interaktív, zenés-táncos gyermekműsora, amelyet édesanyja, Foltin Jolán koreográfus segítségével állított színpadra.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek