Térképes horgászati kisokos készült a Balatonra

Horgászjegy értékesítési helyek, horgászható partszakaszok, csónakbérlési helyek és horgászbarát szállások egyetlen digitális térképre gyűjtve. Elkészült a Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis.

Az adatbázis egy Google Maps alapú térképből és a rajta megjelenő szimbólumokból áll. A hozzájuk tartozó jelmagyarázat a térképtől balra található a „Kategóriák" címszó alatt. A kategóriák neve előtt egy kis négyzet van. Ha a négyzet ki van pipálva, a kategóriához tartozó szimbólumok megjelennek a térképen, ezt a felhasználó szabadon variálhatja annak függvényében, hogy mit keres - írja a Balatonihal.hu.

Fotó: Balatonihal.hu

A szimbólumok egyrésze pont formátumú, de két vonalas megjelenítés is szerepel. A piros vonal a horgászható partszakaszokat, a kék vonal pedig azokat a befolyókat jelöli, ahova a balatoni területi jegy érvényes. Ha rákattintunk a minket érdeklő partszakasz vonalára, felugrik egy ablak, ahol olvashatjuk a partszakasz megnevezését, és azt, hogy az év mely időszakában horgászható. Ez már csak azért is fontos, mert a balatoni partok nagy része nyáron strandként üzemel és ezeken az üzemeltetők településenként eltérő módon szabályozzák a horgászatot.

A pont formátumú szimbólumoknál a „bővebben" gombra kattintva kaphatjuk meg például a szálláshely vagy a jegyértékesítő hely pontos címét, a telefonos elérhetőségét, nyitva tartását, vagy bármely más információt, amit a szolgáltató fontosnak tartott megadni. Minden felugró ablakban található „útvonalterv" gomb, amelyre kattintva a google útvonaltervezővel navigálhatunk az adott helyhez.

A Balatonihal.hu azt írja oldalán, hogy a„befolyók", a „horgászjegy értékesítési helyek" és a „horgász egyesületek" című kategóriák teljesek, és bár a „horgászható partszakaszok", a „csónakbérlési helyek" és a „sólyahelyek" számát is igyekeztek a teljesség igényével felmérni, előfordulhat, hogy néhány hely elkerülte a figyelmüket, de folyamatosan töltik azokat. A lap szerint a „horgászbarát szállások" esetében is várható még komolyabb bővülés, de az adatbázis szerkesztői arra kérik a felhasználókat, hogy amennyiben hibát vagy hiányosságot találnak a rendszerben, jelezzék azt ezen az oldalon. Az adatbázis itt böngészhető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek