Családi pikniket tartanak vasárnap a Feneketlen-tónál

Május 22-én a Magyar Természet Napján a hazai természeti értékeink fontosságára, védelmére és tiszteletére hívják fel a figyelmet a budai tóparton.

Danubius Családi Zöld Nap

 Idén május 22-én hívja a családokat a zöldbe a Danubius Családi Zöld Nap. A fenntartható, felelősségteljes, környezetbarát szállodai kultúra kialakítását szem előtt tartó szállodavállalat ugyanis csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország kezdeményezésére 2015-ben létrejött naphoz. A Magyar Természet Napja a hazai természeti értékeink fontosságára, védelmére és tiszteletére hívja fel a figyelmet.

A családi nap szervezői ezért a Feneketlen-tóhoz invitálják a családokat, ahol környezettudatos játszóház, kisállat bemutatók, kreatív foglalkozások és népi játékok várják őket, de erdei élményfoglalkozások és budai arborétumi séta is szerepel a programban. A Budai Parkszínpadon Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes koncertje szórakoztatja a közönséget, miközben játékos erőpróbára hív mindenkit a Magyar Olimpiai Bizottság „5 próba Rióba" programja.

Danubius Családi Zöld Nap

 A zöld kézműves sátorban azt is megtanulhatják, hogyan lehet egy kidobásra ítélt tisztító flakont praktikus telefontartóvá változtatni, PET palackokból madáretetőt készíteni, vagy üdítős dobozokból süteményformát varázsolni. A zöld szemléletformálást a fogyasztói szokások veszélyeiről összeállított Tükörben a világ című kiállítás szolgálja majd, míg a Klímamentő tábla a globális felmelegedést szemlélteti. A rendezvény minden programja 10-től délután öt óráig, ingyen látogatható. A programról bővebben itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek