Brazil színekben pompázott a Lánchíd

  A riói olimpia kezdete előtt száz nappal a brazil zászló sárga és zöld színében világították meg a Lánchidat kedd éjszakáján.

  Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

  Tarlós István főpolgármester döntése alapján a riói olimpiai és paralimpiai játékok kezdete előtt pontosan 100 nappal a brazil zászló sárga és zöld színét ölti magára a Lánchíd egy éjszakára. A híd 196 db díszvilágítási fényvetője kap speciális színes, hőálló fóliaborítást április 27-én. Ezzel Budapest is csatlakozik ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amellyel a világversenyt köszöntik - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

  Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

  A pilontestet megvilágító 144 fémhalogén lámpatest zöld, a pilonkoronán lévő 52 lámpatest sárga megvilágítást kapott. Így a Lánchíd két központi eleme az olimpia rendező országának, Brazíliának a nemzeti színeit tükrözte a közvilágítás automatikus – a fényviszonyoknak megfelelő – bekapcsolásától éjjel 1 óráig, a díszvilágítás kikapcsolásáig.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!