Megnyílt a park, ahol az ókorba kirándulhatunk

  Április elejétől újra várja a látogatókat az ókori római település maradványait őrző régészeti park. Izgalmas történelmi kirándulásra számíthat az, aki ellátogat Gorsiumba, ahol új dimenziót nyit a felépített erődfal szakasz.

    

  Fotó: Gorsium.org

  A székesfehérvári Szent István Király Múzeum kiállítóhelyeként működő Gorsium bemutatásában újdonságnak számít a nemrég felépített erődfal egy részlete. A látogatók ennek tetején végigsétálva a magasból is felfedezhetik Alsó-Pannónia provincia tartománygyűlésének egykori székhelyét, egyből kétezer évet visszaugorva az időben. Útikönyv és audio guide segítségével járhatják végig az utcákat, a felújított épületeket és a belső tereket, az interaktív látványraktár pedig segít a provincia mindennapjainak megismerésében.

   

  Fotó: Gorsium.org

  Május elején a Floralia hagyományos római tavaszköszöntő ünnepen pedig egyenesen a 202-es évbe utazhatnak vissza a vendégek, és szemtanúi lehetnek Septimius Severus történelmi jelentőségű látogatását megidéző császári bevonulásnak is. A korhű felvonulást követően egész hétvégén az ókorban érezhetjük magunkat. Lesz gladiátorjáték és gladiátorképzés, ókori kézműves vásár és gyerekjátékok, római lakoma, ókori divatbemutató és esküvő is, miközben egy ókori vígjáték mai adaptációját is élvezhetjük - olvasható a Székesfehérvár Turizmus oldalon.

  Gorsium Régészeti Park És Szabadtéri Múzeum
  Megközelítés: az M7-es autópályájáról a szabadbattyáni lejárónál (cím: Székesfehérvár, Fő utca 6.)
  Nyitva tartás: hétfő kivételével minden nap 10-től 16 óráig
  Belépő: felnőtt: 1200 Ft, diák és nyugdíjas: 600 Ft
  Programokról bővebben a weboldalon
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!