Embernagyságú hímes tojás áll Pécs főterén

Sőt, még nagyobb is, amelyet idén is kiállítottak a pécsi Széchenyi térre. A horvátországi Kapronca-Körös megye ajándéka ez Pécs lakóinak és az idelátogató turistáknak.

Fotó: Sóki Tamás / MTI

Idén is felállították az óriás hímes tojást a pécsi Széchenyi téren. A kétméteres tojást a horvátországi Kapronca-Körös megye művészei készítették és ajándékozták a baranyai megyeszékhelynek még a tavalyi évben.

Az ajándékot az alábbi levél kíséretében adták át: "Ez a nagy húsvéti tojás - SZÍVBŐL JÖVŐ HÍMES TOJÁS. A húsvéti barátságot, szeretetet és örömöket szimbolizálja. Ez a húsvéti tojás Kapronca-Körös megye és a Kapronca-Körös megyei idegenforgalmi közösség ajándéka Pécs város lakóinak és minden kedves idelátogatónak. A hímes tojást Dráva menti festőművészek alkották: Josip Greguric, Duro Jakovic, Stjepan Pongrac i Zlatko Strficek. Az alábbi városokban látható ehhez hasonló hímes tojás: New York, Riverside, Milano, Ferrara, Róma, Brüsszel, Klagenfurt, Graz, Salzburg, Bécs, Budapest, Prága, Párizs, Marseille, Riga, Zágráb, Medugorje, Balatonboglár, Bogdanci, Niksic, Kotor, Vitez, Varazdin, Dubrovnik, Vukovar. A hímes tojást 2010-ben XVI. Benedek pápa is fogadta."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek