Nyártól ingyen wifi lesz a balatoni kikötőkben

  Nemcsak az utasok, de a kikötőkben sétálók is ingyen használhatják a wifit, miközben a BAHART minden hajóját vezetékes nélküli internettel szerelte el. A 170. balatoni hajózási szezon március 26-án a megújult Siófok katamarán átadásával és első útjával veszi kezdetét.

   A menetrendben meghirdetett - utaslétszámtól függetlenül indított - járatok mellett számos települési programhoz kapcsolódik aktívan a BAHART. Az adott alkalmakhoz igazított időpontokban további egyedi járatokat is indít a társaság, hogy a főszezonon kívül is elérhetőek legyenek a települések akár hajóval is – olvasható a BAHART közleményében amely a 170. hajózási szezont a megújult, 500 személyes Siófok katamaránnal nyitja meg hivatalosan március 26-án.

  A felújított Siófok katamaránFotó: Balatoni Hajózási Zrt.

   „A BAHART a Balaton motorja!"

  Ezt a mottót szánja az idei évre a hajózási társaság, mutatva, hogy idén is az a céljuk, hogy a Balaton parti települések turisztikai célpontjait és rendezvényeit összekapcsolják. Ezért az utasok számára könnyebben értelmezhető kiadványokat és tájékoztató anyagokat készítettek. Idén már 5 hajóállomáson működnek a MÁV-val és Volán társaságokkal közösen üzemeltetett utas tájékoztató és menetrend kijelző rendszerek. A kikötők mellett így a vasútállomásokon is tájékoztatást kapnak az utasok a hajóindulások időpontjairól is. De a legfrekventáltabb Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonalon a hajókra is a kor igényeinek megfelelő utas tájékoztató rendszert telepítenek.

  Ingyen wifi a hajókon és a kikötőkben

  A menetrendi hajókon kívül, idén egyéb hajós programokat is kínálnak. „Varázshajó" néven megújul a társaság saját gyerekhajó programja, idén már három kikötőből is indul a Balatoni Minimax Gyerekhajó, a nyári vasárnap estéken pedig meglepetés programot kínáló élményhajó szállít utasokat Siófokról. Ugyanakkor több kikötőből borkóstolóval színesített sétahajókat is indít a BAHART. Idén nyártól pedig végre minden hajón és közforgalmi kikötőkben ingyen wifit használhatnak az utasok és a kikötőkbe látogatók.

  Útarányosan lesz drágább a hajózás

  Nemrég írtunk arról, hogy a menetrend a tavalyi évhez képest megritkult és a hajózás is drágább lesz. A szerkesztőségbe érkezett közlemény szerint az áremelés indokolt volt, részben azért, mert három éve nem emelt a BAHART hajójegy árakat, másrészt idén az eddigi kilométer övezetek helyett a járatok sajátosságaihoz igazodó díjzónákat vezetnek be - így az útvonalak többségénél ez nem okoz díjemelkedést.

  A Balaton északi és déli partja között közlekedő komp díja idén nem változott, a menetrendről pedig így ír a társaság. "A felmérések egyértelműen alátámasztották, hogy a menetrendi járatokkal történő utazásról előre megtervezett módon döntenek az utasok, így az adott napon biztosított járatok közül általában továbbra is több lehetőség áll az utazók rendelkezésére a kirándulásaikhoz" - olvasható a BAHART közleményében. Az árakkal és a menetrenddel kapcsolatos változás miatt, keressék a társaság weboldalát.

  Újabb cikkünk ebben a témában:


  Olcsóbb kombinált hajó- és vonatjegy váltható a Balatonra - 2016.03.24.
  Március 26-tól október 23-ig lesz érvényes, de már kaphatók a MÁV-START pénztáraiban a kedvezményes Balaton Mix kombinált hajó- és vonatjegyek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!