Nyártól ingyen wifi lesz a balatoni kikötőkben

Nemcsak az utasok, de a kikötőkben sétálók is ingyen használhatják a wifit, miközben a BAHART minden hajóját vezetékes nélküli internettel szerelte el. A 170. balatoni hajózási szezon március 26-án a megújult Siófok katamarán átadásával és első útjával veszi kezdetét.

 A menetrendben meghirdetett - utaslétszámtól függetlenül indított - járatok mellett számos települési programhoz kapcsolódik aktívan a BAHART. Az adott alkalmakhoz igazított időpontokban további egyedi járatokat is indít a társaság, hogy a főszezonon kívül is elérhetőek legyenek a települések akár hajóval is – olvasható a BAHART közleményében amely a 170. hajózási szezont a megújult, 500 személyes Siófok katamaránnal nyitja meg hivatalosan március 26-án.

A felújított Siófok katamaránFotó: Balatoni Hajózási Zrt.

 „A BAHART a Balaton motorja!"

Ezt a mottót szánja az idei évre a hajózási társaság, mutatva, hogy idén is az a céljuk, hogy a Balaton parti települések turisztikai célpontjait és rendezvényeit összekapcsolják. Ezért az utasok számára könnyebben értelmezhető kiadványokat és tájékoztató anyagokat készítettek. Idén már 5 hajóállomáson működnek a MÁV-val és Volán társaságokkal közösen üzemeltetett utas tájékoztató és menetrend kijelző rendszerek. A kikötők mellett így a vasútállomásokon is tájékoztatást kapnak az utasok a hajóindulások időpontjairól is. De a legfrekventáltabb Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonalon a hajókra is a kor igényeinek megfelelő utas tájékoztató rendszert telepítenek.

Ingyen wifi a hajókon és a kikötőkben

A menetrendi hajókon kívül, idén egyéb hajós programokat is kínálnak. „Varázshajó" néven megújul a társaság saját gyerekhajó programja, idén már három kikötőből is indul a Balatoni Minimax Gyerekhajó, a nyári vasárnap estéken pedig meglepetés programot kínáló élményhajó szállít utasokat Siófokról. Ugyanakkor több kikötőből borkóstolóval színesített sétahajókat is indít a BAHART. Idén nyártól pedig végre minden hajón és közforgalmi kikötőkben ingyen wifit használhatnak az utasok és a kikötőkbe látogatók.

Útarányosan lesz drágább a hajózás

Nemrég írtunk arról, hogy a menetrend a tavalyi évhez képest megritkult és a hajózás is drágább lesz. A szerkesztőségbe érkezett közlemény szerint az áremelés indokolt volt, részben azért, mert három éve nem emelt a BAHART hajójegy árakat, másrészt idén az eddigi kilométer övezetek helyett a járatok sajátosságaihoz igazodó díjzónákat vezetnek be - így az útvonalak többségénél ez nem okoz díjemelkedést.

A Balaton északi és déli partja között közlekedő komp díja idén nem változott, a menetrendről pedig így ír a társaság. "A felmérések egyértelműen alátámasztották, hogy a menetrendi járatokkal történő utazásról előre megtervezett módon döntenek az utasok, így az adott napon biztosított járatok közül általában továbbra is több lehetőség áll az utazók rendelkezésére a kirándulásaikhoz" - olvasható a BAHART közleményében. Az árakkal és a menetrenddel kapcsolatos változás miatt, keressék a társaság weboldalát.

Újabb cikkünk ebben a témában:


Olcsóbb kombinált hajó- és vonatjegy váltható a Balatonra - 2016.03.24.
Március 26-tól október 23-ig lesz érvényes, de már kaphatók a MÁV-START pénztáraiban a kedvezményes Balaton Mix kombinált hajó- és vonatjegyek.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek