Zöld családi élménypark nyílik Pécs mellett

Természet közeli, zöld családi park épült a Pécs melletti Pogány településen. Interaktív tanösvénnyel, játékos agrárfarmmal, bringás kalandpályával, nyáron pedig vízi-várossá átalakulva várja látogatóit a Zsályaliget élményközpont márciustól.

Fotó: Zsályaliget kalandpark

Az új élménypark Pogány völgyében, természetes környezetben, források, tavak és patakok mellett helyezkedik el. A részben 238 millió forintos uniós beruházás egy zöldmezős turisztikai fejlesztésként valósult meg, melynek keretében egy új, természet közeli, környezet- és családbarát, fejlett technológiával felszerelt, okos-ház funkciókkal ellátott akadálymentes szórakoztató központ épült.

Fotó: Zsályaliget kalandpark

A családi park egészére a természet közeli szemléletmód jellemző. Szinte minden elem fókuszában az ember és a természet összhangja áll. A park magába foglal egy 400 m2-es, interaktív tanösvényt, játékos agrárfarmot, és egy biciklis kalandpályát is. A tavaszi-nyári időszakban pedig a parkhoz tartozó tavak igazi vízi-várossá alakulnak át, többek között kistutajos evezéssel és vízibomba pályával. A pogany.hu szerint a Zsályaliget kalandpark március 15-én nyílik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek