Néhány pesti társasház már tiltja az airbnb-zést

Néhány pesti társasház már tiltja az airbnb-zést

Elkezdték tiltani a lakások airbnb-s kiadását a budapesti társasházak, amelyekre ügyvédi irodák hívják fel a figyelmet - írja a HVG a Figyelő lap cikke alapján.

Az ügyvédi irodák ugyanis azzal hirdetik magukat, hogy blokkolni tudják az airbnb-zést. A társasháznak csak annyit kell tennie, hogy határozatképes közgyűlést szervez, ahol megszavaztatja: engedélye nélkül nem lehet funkcióváltást végrehajtani a lakáshasználatban, azaz jóváhagyás kell az ilyen típusú tevékenységhez. Effajta határozatot már két V. kerületi házban is elfogadtak, és várható, hogy ez futótűzszerűen terjed majd – írta a lap.

Balla Ákos, a Balla Ingatlaniroda vezetője szerint azonban egy ilyen típusú korlátozás a ház valamennyi lakásának értékét jelentősen csökkenti, hiszen a befektetők nyilvánvalóan nem mennek oda, ahol tilos a turisztikai hasznosítás, vagy tudható, hogy az lesz. Hozzátette, az állandó lakosok számára a nyugalom a prioritás, és mivel nem akarnak elköltözni, az sem foglalkoztatja őket, hogy saját lakásuk ára is jelentősen visszaesik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek