Kiszínezték a Rákóczi híd pilléreit

Borbás Márton és Nyeste Lehel megfestette a Kopaszi-gát budai bejáratánál a Rákóczi híd egy-egy pillérét a Színes Város Budapest Fesztivál keretében.

Farkas András / Színes Város Facebook

 A városszínesítő fesztivál újabb alkotásai nyolc nap alatt készültek el a város és a víz tematika jegyében - írja az MTI. Borbás Márton jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tervezőgrafikus hallgatója mesterszakon, mellette szabadúszóként dolgozik. Többféle illusztrációs irányvonalat, stílust követ, illetve épít be munkásságába. Most elkészült falfestménye egy dinamikus kompozíció, amely a város szövetének összetartozását, és folytonos mozgását kívánja megjeleníteni.

Farkas András / Színes Város Facebook

 Nyeste Lehel graffitiművész szintén a város és víz tematikát dolgozta fel a képregény és a karikatúra formavilágából táplálkozó grafikáján. A kép központi karaktere egy szimbolikus alak, amely összeköti a folyó két partját, amelyeken játékos, elnagyolt formákkal jelenik meg Buda, illetve Pest egy-egy jellegzetes épülete, pontja.

Az egy hónapon át tartó fesztivál keretében eddig került már falfestmény a Semmelweis Egyetem parkolójának, valamint a Sas utca és az Arany János utca kereszteződésében lévő parkoló falára, továbbá a Nagy Diófa utca egyik tűzfalára és az Erzsébet híd budai pilléreire is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek