Indul a dunai sétahajós szezon

Indul a hajózási szezon a Dunán, a MAHART számos programmal megtámogatott sétahajózást kínál fedélzetein.

Fotó: MAHART

 Április 17-én hajós felvonulással egybekötött szezonnyitó napot szervez a dunai hajósokat összefogó Magyar Hajózási Országos Szövetség. Ez lesz a Nagy Tavaszi Kirajzás, amikor az összes budapesti menetrend szerinti, rendezvény- és programhajós cég néhány hajójával másfél órás felvonulást tart a budapesti belvárosi Duna-szakaszon. Ezt követően már rendszeres sétahajós programokkal várják a dunai hajózás szerelmeseit.

A Budapest-Dunakanyar hajótúráit például főleg a túrázók fogják szeretni, a hajók fedélzetére ugyanis a kerékpárok is felvihetők. A rövidebb utat bejáró Duna Corso sétahajó Budapest két partjának történelmi szépségeit mutatja meg, míg az iskoláknak a MAHART Suli 500 című ismeretterjesztő programját kínálja, amelyben 500 forintot kell fizetni a gyerekjegyért.


Azok számára, akik még több élményt szeretnének egyetlen vízi programba sűríteni, a MAHART PassNave menetrend szerinti hagyományos és szárnyas hajós járatai közül válogathatnak akár Szentendre, akár Visegrád, Esztergom vagy Vác irányába tartanak. Egy-egy járatuk vasárnaponként zenés nosztalgiahajóvá alakul, ahol 60-as és 70-es évek élőzenéje gondoskodik a jó hangulatról.

Fotó: MAHART

 Április 25-től pedig esténként zenével és vacsorával egybekötött sétahajós program indul, amely a Beatles-nemzedéket megcélozva, a rock and roll, az all you can eat és a romantika tengelyén mozog majd. A szervezők a hajón utazó vendégek szemét a város esti fényeivel, a gyomrát pedig svédasztalos kínálattal igyekszenek elkápráztatni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek