Drágábban fogunk idén hajózni a Balatonon

És nem csak, hogy drágább lesz a balatoni hajózás, de ráadásul ritkábban is járnak majd a hajók.

 

Balatoni Hajózási Zrt.

 Az új menetrend szembe megy az annyit hangoztatott és annyira óhajtott szezon-hosszabbítással - olvasható a Balatontipp.hu hírlevelében. A tavalyi menetrendben például az áprilisi és az októberi hónapban három hajó közlekedett a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon oda és vissza, és volt még egy plusz forduló Siófok-Füred-Siófok között. A hajóstársaság honlapján olvasható 2016-os menetrend szerint azonban a kora tavasziként és késő ősziként besorolt áprilisi illetve októberi hétvégéken naponta csak kettő hajó közlekedik majd oda és vissza a teljes útvonalon.

Felére csökkentek a járatok a Fonyód-Badacsony közötti útvonalon is az áprilisi és októberi időszakban. De hasonló a helyzet például a július 9-től augusztus 21-ig tartó főidényi menetrend szerint az idén már csak vasárnap jár hajó Aliga és Kenese között, ami korábban hetente kétszer közlekedett.

Drágul a menetrendszerinti járat

Ugyanakkor bár az üzemanyagárak a két évvel ezelőttihez képest harmadával, az egy évvel korábbihoz képest 15 százalékkal csökkentek, az idén mégis jelentősen emelkedtek a menetdíjak - olvasható a cikkben. A Balatontipp szerzője hozzáteszi, hogy az eddigi 3 helyett négy díjzónát vezettek be, amelyeknek nincs még részletes magyarázata a BAHART honlapján, így pontosan nem lehet meghatározni az emelés mértékét. Annyi biztos, hogy a legrövidebb járatokra az eddigi 1200 forint helyett 1300 forintot, a leghosszabb útra pedig a tavalyi 1800 forint helyett 2000 forintot kell majd fizetnünk.

És drágább lesz a sétahajózás is

Az idén többet kell fizetni a sétahajózásért is. Tavaly egy órára 1600 forintba került a felnőtt jegy, idén ugyanezért 1800 forintot kérnek majd. A 700 forintos gyerekjegy pedig 800 forintba fog idén kerülni. Egyedül csak a négylábúakat lehet változatlanul 500 forintért hajókáztatni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek