Ezek voltak tavaly hazánk legmenőbb úti céljai

Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló szentháromságát még mindig őrzi a legnépszerűbb hazai települések sorában, ám a KSH és a Turizmus.com listájából most az is kiderül, hogy Velence ma az egyik legdrágább hazai úti cél.

 

A kereskedelmi szálláshelyek belföldi és külföldi vendégéjszakái, valamint bevételei alapján állította össze a turizmus legnépszerűbb és legdrágább magyarországi településeinek 2015-ös toplistáját a Turizmus.com.

Fotó: Miklós Bálint / Facebook

 

A KSH adatai szerint a leglátogatottabb városaink közül 2015-ben Hévíz külföldi forgalma csappant meg a legjobban, 14 százalékkal, amit a 8 százalékkal bővülő belföldi forgalom sem tudott kompenzálni. Hajdúszoboszlón a külföldi forgalom 2, a belföldi 9 százalékkal gyarapodott. A balatoni települések közül Siófok (–3%), Zamárdi (–2 %) és Keszthely (–7,5 %) a külföldi forgalom nagy vesztese, ez utóbbi városban azonban a belföldi forgalom is visszaesett 23 százalékkal. A toplistás települések közül Bük 3 százalékkal kevesebb belföldi vendéget fogadott, mint egy évvel korábban.

Velence drága

A belföldi és a külföldi vendégéjszakák, valamint a bevételek szerinti rangsorokban ugyanaz a tíz település, Budapest, Hévíz, Siófok, Sárvár, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Bük, Eger, Debrecen és Zalakaros szerepel az élbolyban, ám meglepetésre az egy vendégéjszakára jutó bevétel tekintetében olyan települések bukkannak fel az első tíz között és tűnnek drágább desztinációnak, mint Velence, Egerszalók, Kecskemét vagy éppen Visegrád. A vendégéjszakák száma mellett a bevételeket is számító listát a Turizmus.com oldalán találja, itt lenn pedig a KSH gyűjtését láthatja sorban azon településekről, ahol a legtöbb turistát fogadták tavaly.

Forrás: Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek