NOHAB konvojjal ünneplik a tapolcai kismozdony hazatérését

Hat NOHAB mozdonnyal, négy Élményvonati kocsival és nosztalgia étkezőkocsikkal indul útjára a MÁV Nosztalgia szerelvénye kedden reggel Kelenföldről Tapolcára, a NOHAB-torzó avatására.

 

Páratlan vonat-összeállítással, hat NOHAB mozdonnyal valamint négy Élményvonati kocsival és nosztalgia étkezőkocsikkal indul útjára a MÁV Nosztalgia szerelvénye december 22-én, reggel 7:09-kor Kelenföldről Tapolcára, hogy utasai részt vegyenek a budapesti Közlekedési Múzeumból a tapolcai állomásra szállított NOHAB-torzó 14 órakor kezdődő ünnepélyes avatásán - olvasható a közleményben.

A balatoni mozdonyt "turcsi orrú" vagy "kutya fejű" mozdonyként is emlegettékFotó: Gray Róbert

 Tizenöt évvel azután, hogy a NOHAB-ok elhagyták Tapolcát most hazatér az 1999-ben balesetet szenvedett M61-004 pályaszámú, Tapolca nevet viselő mozdony torzója az akkori honállomására. A példaértékű összefogásból közintézmények, vállalatok és civilek is jócskán kivették a részüket. A MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft. is kötelességének tekintette, hogy csatlakozzon ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez, ezért a NOHAB szimpatizánsait, valamint saját törzsutasait, dolgozóit és partnereit ebből az alkalomból meghívta a Tapolcára induló NOHAB konvojt felvonultató Élményvonatára.

Daruval emelték csütörtökön trélerre a 16 évvel ezelőtt balesetet szenvedett mozdonyt december 17-én a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előttFotó: Máthé Zoltán /MTI

 A konvojt a MÁV Nosztalgia tulajdonában lévő M61019 vezeti és a MÁV M61017-ese zárja. A MÁV tulajdonában és a MÁV Nosztalgia üzemeltetésében lévő M61001 és M61020, valamint a NOHAB Gm Alapítvány tulajdonában lévő M61010 és a MÁV M61010 mozdonya is csatlakozik a konvojhoz.A „Négyeske" elnevezésű NOHAB-torzót december 22-én avatják ünnepélyes keretek között a tapolcai vasútállomáson.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek