A nyolckerünk a legizgalmasabb városrész az amerikai Vogue szerint

 

A hg.hu talált rá az amerikai Vogue cikkére, amely sorai között Józsefvárosról úgy ír, mint amelynek neve korábban még a bűnözés és szegénység szinonimájával volt egyenlő, ma viszont Budapest legizgalmasabb negyedének számít.

A régi Képviselőház és palotasorFotó: Travelo



"Az olyan kulturális értékeken kívül, mint a Nemzeti Múzeum vagy a Szabó Ervin Könyvtár neobarokk épülete, a turistákat nem sok minden ösztönözte arra, hogy belevessék magukat a városrész felfedezésébe" - írja a Vogue újságírója, aki hozzáteszi, hogy a Palotanegyedben épült régi, díszes homlokzatú házak mindig is éles kontrasztot alkottak a városrész elhanyagolt, sokszor a második világháborús belövések nyomait őrző épületekkel. A cikk szerzője szerint azonban az elmúlt években nem lehet nem észrevenni a fejlődést: egy pezsgő, bohém közösség jött itt létre, amelynek meghatározó elemei a végtelenül változatos vendéglátóhelyek.

A néhány soros ajánló után pedig a városrész több ilyen, népszerű helyeit gyűjti össze és jellemzi röviden, köztük a Caffé Torino-t, a Tasting Table (& Shop) üzletét, a Bisztrónyulat és a Matrjoska Bisztrót. De a listán a Lumen Kávézó mellett ugyanúgy szerepel a Jelen Bisztró, a Zsiga Bár, és a Café Csiga, mint az Építészpince vagy a - Londonban már legjobb butikhotel díjat is elnyerő - Brody House.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek