Felavatták a Balaton legújabb kikötőjét

  Új, 97 férőhelyes balatoni kikötőt avattak szombaton Vonyarcvashegyen, a kikötőhöz vezető másfél kilométernyi kerékpárúttal együtt.

  Pál Levente, a kikötőt építő és üzemeltető Leventúra Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kikötői beruházás 462 millió forintba került, ennek 50 százalékát uniós támogatásból finanszírozták, írja az MTI.

  A hajdani zagytér átalakítása során helyi vállalkozók több mint 100 ezer köbméternyi föld megmozgatásával alakították ki a Balaton egyik legmodernebb vitorláskikötőjét.

  Nézzegessen képeket a Balaton új kikötőjéről! Galéria: Vonyarc MarinaFotó: vonyarcmarina.hu

  Az új létesítmény hét új munkahelyet teremt, és elektromos hajókat is fogad.

  A kikötő kiemelt bringapontként is funkcionál majd, pihenési, szervizelési, fürdési lehetőséget biztosítva a kerékpározóknak. A bringások zárt helyen, biztonságos körülmények között tárolhatják a kerékpárokat,a míg kipróbálják a balatoni vitorlázás élményét pár órára a rendelkezésükre álló hajókon, olvasható a kikötő honlapján.

  Fotó: Varga György /MTI
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!