Pénztörténeti múzeumot nyitna a Bálnában a Magyar Nemzeti Bank

  A budapesti Bálna kulturális központban oktatási és pénzügyi központ jöhet létre, amely a Magyar Nemzeti Bank (MNB) látogatóközpontjának és pénztörténeti múzeumának, valamint a Corvinus MNB tanszékének adhat otthont a jegybank tervei szerint.

  Az MNB honlapján megjelent tájékoztatás szerint tárgyalások kezdődtek a jegybank és a Bálna kulturális központ tulajdonosa, a fővárosi önkormányzat között a központ megvásárlásáról, miután az MNB írásban vételi szándékát jelezte az ingatlanra, írja az MTI.

  Fotó: Bálna Budapest

  A jegybank oktatási és pénzügyi centrummá alakítaná a Bálnát. Itt működne az MNB látogatóközpontja, amely más központi bankok, így a kanadai, a New York-i, a brazil, a német és az angol gyakorlatnak megfelelően, széleskörű pénzügyi ismereteket nyújt közérthetően az érdeklődők számára - jegyezték meg.

  A központban pénztörténeti múzeumot is nyitnának, amely - szintén a nemzetközi jegybanki gyakorlatot követve - az MNB tulajdonában álló pénz- és érmegyűjteményt mutatja be a látogatóknak. A látogatóközpont és a pénztörténeti múzeum célja, hogy a magyar pénzügyi fejlődés ismertetésével bemutassa azokat a magyar teljesítményeket, amelyek kiemelkedő értéket képviselnek a világban - közölte a jegybank.

  Az oktatási központban helyet kaphat egy új, a gazdaságtudományok területén a Corvinussal közösen létrehozandó doktori iskola, valamint - az MNB és az egyetem júliusban aláírt aláírt együttműködési megállapodása alapján - a Corvinus MNB tanszéke is, így itt valósulhatnak meg a jövőben a tanszék képzési és kutatási programjai, valamint az egyetemmel közös más tudományos események, konferenciák.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!