Újabb vitorlás kikötő épül Alsóörsön

Újabb vitorlás kikötő épül Alsóörsön.

A tervezett vitorláskikötő földrajzi elhelyezkedése kedvező, hiszen a keleti, észak-keleti medence a legfrekventáltabb lokációnak tekinthető, Budapestről való megközelíthetősége miatt. A beruházás eredményeként Alsóörsön épülhet meg a Balatoni Hajózási Zrt. kikötőláncának 11. vitorláskikötője 150 új vitorláshellyel, mellyel együtt már több mint 2000 helyet, a teljes piac 1/3-át tudhatja magáénak a Társaság a Balatonon - olvasható a Balatoni Hajózási Zrt. közleményben.

Fotó: Balatoni Hajózási Zrt.

A BAHART ipari flottája már elkezdte a mederkotrási munkálatokat az öbölben, ezt követően kezdődhet el a vitorláspontonok (3 db vendégmóló és egy hullámcsillapító vendégmóló), az úszó rendszerelemek és kiszolgáló létesítmények, valamint egy 51 férőhelyes parkoló építése. A beruházás eredményeként eredeti stílusjegyeinek meghagyásával megújul a személyhajó kikötő állomás épülete is. Az épületben a vitorlás kikötőhöz vizesblokkot, személyzeti tereket és kikötőmesteri irodát alakítanak ki. A projekt részeként épülhet meg a közforgalmi kikötő új pénztárépülete is, váróteremmel és akadálymentesített kialakítású mosdókkal.

A vitorláskikötő a tervek szerint 2016. május 1-jén nyitja meg kapuit az új bérlők és érdeklődők előtt, akiket az első évben a Balatoni Hajózási Zrt. nyitási kedvezményekkel vár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek