Gyerekrajzok kerülnek a MÁV egyik mozdonyára

  "Holtversenyben két pályázó, a 9 éves Haidekker Zsófia és a 12 éves Farkas András alkotása nyerte a MÁV-csoport 'Ha nagy leszek, vasutas leszek!' című rajzpályázatát. Az ő műveik díszítik hamarosan a MÁV-START egyik TRAXX típusú mozdonyának egy-egy oldalát" – áll a vasúttársaság közleményében.

  Az október 31-én lezárult pályázat nagy érdeklődés mellett zajlott: összesen 577-en küldtek be rajzot. A zsűri által legjobbnak ítélt két mű alkotója nem csak mozdonymatricát nyert, hanem iskolai osztályuknak egy-egy látogatást is a Magyar Vasúttörténeti Parkba. A közönségdíjas rajzra mától lehet szavazni az interneten.

  Farkas András rajza

  Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.  A kiírásnak minden szempontból megfelelő 537 pályamű közül ide kattintva választhat kedvencet november 9. és 30. között. A legtöbb szavazatot kapó tanuló iskolai osztályának a MÁV-START egy egyszeri, belföldi vonatos osztálykirándulás vasúti költségét biztosítja. A közönségdíj nyertesének nevét a MÁV-csoport december 1-jén teszi közzé a honlapján.

  Haidekker Zsófia rajza

  Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.  A „Ha nagy leszek, vasutas leszek!" című pályázatra 2003. január 1. és 2007. október 5. között született, Magyarországon élő gyermekek jelentkezhettek kétdimenziós alkotásaikkal. A ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, illetve zsírkrétával készült pályaműveknek vasúttal kapcsolatos élményt kellett ábrázolniuk. Valamennyi jelentkező egy-egy olyan rajzával pályázhatott, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem indult. A pályaműveket a MÁV szakembereiből, könyvillusztrátorból és a pályázat megvalósításába bevont szervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri értékelte.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek