A Normafáig is vihet a jövőben a Fogaskerekű

  A fogaskerekű vasút felújításának és meghosszabbításának közös tervezéséről, valamint elektromos autóbuszok beszerzéséről állapodott meg a XII. kerületi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.

  Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója nemzetközileg is jegyzett látványosságként hivatkozott a fogaskerekűre, a buszhálózattal kapcsolatban pedig a zéró emissziót nevezte az egyetlen elfogadható értéknek, írja az MTI.

  Fotó: Pistimester123/InfadotoForrás: Travelo

   Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a Hegyvidék polgármestere a hétköznapi forgalom és a turisztikai szempontok alapján is fontosnak ítélte, hogy a fogaskerekűt a legforgalmasabb budai csomóponthoz, a Széll Kálmán térhez, valamint a Normafához vigyék.

  A 70-es évek óta járó szerelvények cseréje mintegy 8 milliárd forintba, a pálya felújítása és meghosszabbítása 10-12 milliárd forintba kerülne, amihez a kerület és a BKK uniós forrásokat venne igénybe.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!