Novembertől megint futhat a Mikulás hazai nagykövetével

  Az idén huszadik alkalommal kerül sor a Mikulás-futás téli szabadidősport-sorozatra, amelyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István.

  A hosszútávfutó, aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet, először Ercsiben és Fejér megye 12 településén keresett fel óvodákat és iskolákat, hogy mozgásra bírja a gyerekeket. Hamarosan már 25-30 helyszín szerepelt a programban, de akadt olyan esztendő, amikor 56 intézményhez jutott el. Három éve határokon túli, főleg vajdasági helyszínekre is ellátogat. 

  Soproni pólót dedikáltat a Mikulás-nagykövet 1998-banFotó: Mikulasnagykovet.hu

  Az idei sorozat november 10-én kezdődik és karácsonyig tart. A programban szerepel futás, kocogás a Mikulással, élménybeszámolók és beszélgetés a sportolás fontosságáról. Karitatív akciók is színesítik a műsort: a karácsonyhoz közeledve a családokat megunt, de még jó állapotban lévő játékok, könyvek gyűjtésére buzdítja a Mikulás-futás szervezője - az adományokat a szegényebb sorsú gyerekek kapják ajándékul.

  Kovács István önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére - a Mikulás-futás mellett tavasszal a Nyuszi-futást -, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral - írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!