Decemberben nyílhat a János Vitéz látogatóközpont

Megkezdődött a kiskőrösi János Vitéz Látogatóközpont kialakítása, amelynek labirintus-útvonalán gazdagon illusztrált installációk fogják kalauzolni a látogatót a vers egyes énekein.

"A komplex turisztikai vonzerő-fejlesztési projekt célja, hogy az általános iskolás 5. osztályos korosztály, amely számára a Nemzeti Alaptanterv kötelező olvasmányként határozza meg Petőfi Sándor János Vitéz című művét, egy olyan - a költőhöz autentikusan kötődő helyszínen - ismerhesse meg a verset, amely minden pontján megfelel a 21. századi nem-formális oktatás követelményeinek" - írja közleményében a kiskőrösi önkormányzat.

A hajó János vitéz hazatérését eleveníti fel, amikor Franciaországból érkező hajójával hajótörést szenveds-ter.hu

 A János Vitéz Látogatóközpontban olyan korszerű technikai megoldásokat, innovatív installációs eszközöket, tabletes vezetést, hangburát vezetnek be, amelyek segítségével a tanulás élményszerűvé válik, így új, fiatal korosztály vonható be a kulturális turizmusba. A látogatóközpontnak otthont adó, 1845-ben épült késő klasszicista kúria - volt evangélikus lelkészlak - az Alföld épített örökségének emblematikus épülete, most a projekt keretében teljesen megújul, fenntartható hasznosítása biztosítottá válik.

A központban labirintus-útvonalon gazdagon illusztrált installációk játékos formában fogják kalauzolni a látogatót a vers egyes énekein. A történet meghatározó eseményeinél multimédiás eszközök, szimulátorok és interaktív terminálok segítségével ismerhetők meg a mese részletei. A projektben további kiegészítő szolgáltatások is helyet kaptak, így a turisztikai információs pont, a kávézó-cukrászda-ajándékbolt, a filmvetítő- és oktatókabinet, valamint a múzeumpedagógiai műhely. A vendégek a látogatás után a revitalizált kertben pihenhetnek meg.

s-ter.hu

 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinansírozásával valósul meg, több mint 400 millió forintból. A János Vitéz látogatóközpont előreláthatóan 2015 végén nyitja meg kapuit - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek