Akár 25 színházba is mehet egyetlen karszalaggal szombaton

Huszonöt fővárosi színház várja rendhagyó produkciókkal a közönséget a Színházak éjszakáján szombaton. Az idén 61 helyszínen több száz programon keresztül engednek betekintést a színház világába, a készülő előadásokba, a színházi háttérmunkába. A programok egyetlen karszalaggal látogathatók.

A látogatók egy napra betekinthetnek a színházak rejtett kulisszái mögé is, teljesen új szemszögből ismerhetik meg a színház világát. Produkciókat láthat a közönség a színpadokon kívül a színházak előcsarnokában, padlásokon, vagy akár kinn az udvaron, aktív résztvevője lehet az eseményeknek.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a rendezvény fővédnöke a Színházak éjszakája pénteki megnyitóján kiemelte, hogy a Fővárosi Önkormányzat külön programelemmel, a Budapest széke elnevezésű kampánnyal szeretne hozzájárulni az esemény sikeréhez: a fővárosi színházakban ezen az estén páros belépőket nyerhetnek látogatók.

A főpolgármester köszönetet mondott az esemény résztvevőinek és külön megköszönte Bálint Andrásnak, a Radnóti Színház vezetőjének sok évtizedes magas színvonalú munkáját, amelyet színigazgatóként végzett. Bálint András 30 évig vezette a Színházak éjszakáját is szervező Radnóti Színházat, de az idén nem pályázik újra az igazgatói posztra.

A Színházak éjszakájáról szólva arról szólt, hogy színházanként 7-8 projekt készül, ez majdnem 200 "premiert" jelent, ami izgalmas kihívás az alkotók számára. Kulcsár Viktória, a Jurányi Inkubátorház vezetője a független színházak képviselőjeként arról szólt, hogy a rendezvény jellegénél fogva közel áll a független színházi gondolkodáshoz, jó lehetőséget ad arra, hogy kreativitásukat a szélesebb közönségnek is bizonyíthassák. Elmondta: a Jurányiban az idén a hangsúly a közösségi profilon lesz, a hozzájuk látogatók egy kortárs művelődési házba érkezhetnek.

Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója az állami fenntartású intézmények nevében elmondta, hogy a közös karszalag alkalmas arra, hogy a különböző műfajok között átjárást biztosítson a közönség számára. A nézőket arra biztatta, hogy ezt a lehetőséget kihasználva ne csak azokba a színházakba látogassanak el, ahova mindig járnak, hanem oda is, ahová még soha nem tették be a lábukat. Elmondta: azt kezdeményezve, hogy a Színházak éjszakáján legyen átjárás a társulatok között is, meghívták a Katona József, a Radnóti és az Örkény Színház egy-egy művészét az estét záró programjukra - írja az MTI.

Színházak éjszakája 2015
Jegyárak: gyerek 150 Ft, diák 1500 Ft, teljes árú jegy 2500 Ft
Egy karszalaggal a rendezvényben résztvevő összes színház látogatható.
A színházak programjairól bővebben itt olvashat, jegyeket itt tud vásárolni.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek