Évszázadok között fesztiválozhat hétvégén Balatonfüreden

Elegáns felvonulás napernyős, reformkori öltözetben és könnyed, társasági borozgatás a hajó fedélzetén - a magyar fürdőélet reformkori fénykorát idézik meg a hétvégi Romantikus Reformkor fesztivál programjai Balatonfüreden.

Fotó: Romantikus Reformkor / Facebook

 A rendezvényt szeptember 18-án, pénteken este nyolc órakor Mága Zoltán és zenekara koncertje nyitja meg a Balaton Konferencia és Szabadidőközpontban, előtte pedig fél nyolctól a Szerenád Cigányzenekar lép fel a Gyógy téren. Szintén pénteken délután öt órától Katona Csaba tart előadást a Blaha Lujza Étteremben Füred alulnézetben: félvilági alakok a 19. századi fürdővárosban címmel olyan, a városban megjelenő 19. századi szélhámosokról, mint amilyen például Bizay Mihály is volt.

Fotó: Romantikus Reformkor / Facebook

 Szombaton egész napos népi és iparművészeti vásárt szerveznek a Tagore sétányon, egy órakor pedig hintós felvonulás indul a Szent István térről a reformkori városrészbe korhű öltözetben, zenével, huszárokkal és hagyományőrző lovasokkal. A hivatalos megnyitót követően egész délután színpadi programok várják az érdeklődőket, délután öt órától pedig a rendezvény fővédnöke, Bethlen István Reformkortól reformkorig (1825-2015) címmel Batthyány Katával és Boldizsárral, illetve Teleki Lóránttal beszélget az Anna Grand Hotel különtermében.

Fotó: Romantikus Reformkor / Facebook

 A hotel éttermében este héttől reformkori bált rendeznek. A fesztivál utolsó napján, vasárnap fiatal zenei tehetségek lépnek fel a Kisfaludy színpadon, délután fél öttől pedig Mészáros János Elek énekes ad műsort ugyanitt. Délelőtt a Jókai nosztalgiahajó is kifut, itt fél tizenegykor rendeznek borozással egybekötött sétahajózást.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek