Magyarország továbbra is biztonságos utazási célpont

Az alábbiakban a Nemzetgazdasági Minisztérium ma délután négy órakor tartott sajtótájékoztatójáról szóló sajtóközleményt olvashatják, amelynek tartalmát teljes egészében, változtatás nélkül közöljük.

"Az utóbbi időszakban a Nyugat-Európába tartó, de az uniós jogszabályok betartatása miatt Budapesten ragadt migránsokkal összefüggésben riasztó felvételek járták be a világsajtót. Az uniós jogszabályoknak érvényt szerző magyar rendőrség jól meghatározott keretek között tartja az uniós határt a törvényszegő módon, vízum és úti okmányok nélkül átlépő migráns tömeget. Magyarországon mind a személyi, mind a vagyonbiztonság továbbra is ugyan olyan magas szintű, mint az utóbbi években bármikor, tehát a turisták számára éppolyan biztonságos ország vagyunk, mint egy éve.

Az egész Európára nézve beláthatatlan kihatású menekültprobléma hirtelen megnövekedése a magyar közvéleményt éppúgy felzaklatta, mint a nemzetközit. A migránsok jelenléte Budapestnek csak néhány jól körülhatárolható területére – elsősorban a Keleti és Déli pályaudvarok közvetlen környezetére – koncentrálódott. A turisták mozgását a kijelölt tranzitzónák tehát nem zavarják, hiszen távol esnek a hagyományos turistaútvonalaktól, így a látványosságok megközelítésében nem okoznak problémát. A migránsok jelenléte a városlakók mindennapi életére sincsen olyan drámai kihatással, mint azt a külföldi média szalagcímei vagy képsorai időnként sugallják.

A magyar hagyományainak megfelelően változatlanul vendégszerető nép, amely barátsággal, empátiával és segítőkészséggel fordul a hozzánk látogató turisták felé" - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

A mai napon tartott rendkívüli sajtótájékoztatón Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár és Dr. Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke mellett jelen volt Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója is. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) tegnap kora délután, még a sajtótájékoztató előtt, az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, hogy tagirodáinál a menekültügyi helyzet miatt külföldi csoportok és egyéni utasok is tömegesen mondják le magyarországi látogatásaikat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek