250 méteres terepasztalon mutatják be a vasútmodelleket

  Tíz ország modelljei láthatók augusztus utolsó hétvégéjén a balatonfüredi nemzetközi vasútmodell-kiállításon.

  A programon, amelyet a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendeznek meg, 10 ország modellezői mutatkoznak be. A magyar mezőnyt pedig a veszprémi, a győri a szegedi és a tapolcai modellezők képviselik, mondta az MTI-nek Letenyei István, a kiállítást szervező veszprémi vasútmodellező klub vezetőhelyettese. 

  Fotó: Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub

   Az összesen 250 méter hosszú, analóg terepasztalon mintegy 400 méternyi pályahosszon, valamint egy 60 méteres digitális terepasztalon rengeteg vonat, épület és tereptárgy lesz látható. Minden ország a saját vasútjára jellemző járművei közlekednek majd a terepasztalon, így egy nemzetközi járműparádét láthatnak a látogatók, az egyes országokra jellemző tájrészletekkel, vasútállomással, épületetekkel.

  A kiállításon Fazekas Miklós, a kilencvenes évek végén elhunyt balatonfüredi vasúti forgalmi szolgálattevő több ezer darabos vasúti járműveket ábrázoló képeslapgyűjteményéből is láthatnak válogatást az érdeklődők.

  Az Eurotrack szervezet (Vasútmodellező Klubok Európai Szövetsége) kiállítását minden évben valamelyik tagországban rendezik meg, az idén 25 éves veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub - a szövetség egyetlen magyarországi tagja - még 2011-ben nyerte el a tárlat rendezési jogát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!