Három laza vidéki program a hétvégére

Egész hétvégén tombolni fog a jó idő, miért maradnánk hát a négy fal között, amikor országszerte szuper szabadtéri programokat találunk? Íme a hétvége királyai az éjszakai csillagtúrától a balatoni borfesztiválig. Tartsanak velünk!

Sajnos lassan kezdetét veszi a visszaszámlálás, hiszen már csak pár hétvége van hátra a nyárból. Mielőtt azonban elmorzsolna egy könnycseppet, inkább készítsen egy listát azokról a helyekről, ahová még mindenképpen el szeretne jutni, mielőtt véget érne a nyár. Segítünk: megmutatjuk, hogy hol várják a legjobb programok ezen a hétvégén!

 

Ördögkatlan Fesztivál

 

Idén nyolcadszor rendezik meg egyre növekvő sikerrel a dél-baranyai Ördögkatlan Fesztivált, ahová ebben az évben már 40-50 ezer látogatót várnak. Az összművészeti fesztiválon 150 koncert, 80 színházi előadás, 30 kiállítás, 20 irodalmi esemény, 15 filmvetítés és vagy 100 családi program közül válogathatunk öt napon át. A programoknak Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend ad otthont.

 

A 8. Ördögkatlan Fesztivál NagyharsánybanFotó: Sóki Tamás / MTI

Ha igazán hamisítatlan Katlan-élményt szeretnének, verjenek sátrat a sátortáborok egyikében, ahol éjszakánként egy ezresért őrzött sátorhelyet, mosdót és tusolót is kapnak. A baráti árak egyébként magára a fesztiválra is igazak, a napijegyeket előző este hét óráig 3500 forintért lehet online beszerezni, és a heti bérlet is összesen 12000 forintba kerül a helyszínen. Ha megjött a kedve egy jó kis Budapest Bár koncerthez, vagy a Csiky Gergely Színház Bányavakság c. darabjához a Fekete-hegy lábánál, itt tud jegyet venni a szombat estig tartó Ördögkatlanra.

Töltődjön fel augusztusban Szegeden!
Augusztusban is színes programkínálattal várjuk Szegeden! Augusztus 6-9 között Hungarikum Fesztivál lesz a Széchenyi téren, 7-9-én Szeged óriási motoros fesztiválja kerül megrendezésre a Partfürdőn. Augusztus harmadik és negyedik hétvégéjén a Nyomorultak című musicalt mutatják be a Dóm téren. Az utolsó héten a SZIN zenei programjai színezik újra a fiatalok mindennapjait. (X)

 

Lepkék és hullócsillagok

Ha a nagy melegben semmi kedvük kimozdulni és a pesti éjszakákat is unják már, itt egy tuti tipp szombat estére, ami sokkal jobb, mint századszor is végigjárni a szokásos hetedik kerületi köröket. Ha igazi kirándulásra vágynak, kapják fel a hátizsákot és irány Gödöllő, ahonnan egy fantasztikus éjszakai túrára indulhatnak a Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezésében.

 

Csillagos nyári égboltFotó: bzola / Indafotó

A kb. 15 kilométeres túra szombat este hatkor indul a Kapucinusok teréről, a Máriabesnyői kegytemplom parkolójából. A program során az éjszakai erdő minden érdekességét feltérképezi a csapat: lesz lepkészés, sőt, már hullócsillagokra is lehet vadászni, bár a legintenzívebb meteorhullást csak a jövő hétre ígérik, azért van rá esély, hogy már most is láthatunk egyet-kettőt az éjszakai égbolton. A kiránduláson bárki ingyen részt vehet, csak annyit kérnek a szervezők, hogy jelentkezzünk be előre, a kutyánkat pedig az éjszaka is aktív vadak miatt inkább hagyjuk otthon.

 

Balatonfüredi Borhetek

Kiülni egy pohár borral a Balaton-partjára és onnan nézni a naplementét. Amilyen giccsesen hangzik, olyan szívesen csinálná ezt most bármelyikünk. Szombat estétől pedig Füreden akár három héten keresztül is megtehetjük, ugyanis végre elkezdődik a Balaton-part egyik legnagyobb borfesztiválja.

 

A Balaton-parton borozni jóFotó: Facebook / Borhetek Balatonfüredi

Idén mintegy harminc szőlőfajtából készült csaknem 250-féle bort kóstolhatunk, a tavalyi időjárás pedig az olyan illatos szőlőfajtáknak kedvezett, mint a tramini, a muskotály, a cserszegi fűszeres és az Irsai Olivér, amelyek mind elég könnyedek a nagy nyári meleghez.

A fesztiválon csak a Balatonfüred-csopaki borvidék borászai vesznek részt, akik közül idén először külön programban is bemutatkozik a legfiatalabb borászokból álló Rizling Generáció. De a borokon kívül lesz pecsenyesütés, cukrászat, valamint kézműves standok és pálinkaházak is várják a látogatókat. A háttérben pedig minden este jobbnál jobb koncertek szólnak majd: fellép többek között Szalóki Ági, Ferenczi György és a Rackajam, és a Mary Popkids is. A fesztivál Facebook-eseményét ide kattintva találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek