Tökéletes idő lesz a Balaton-átúszásra

Tökéletes idő lesz a Balaton-átúszásra

33. alkalommal rendezik meg július 4-én, szombaton a Pek-Snack Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között – írja az MTI.

Ilyen volt a Balaton-átúszás 2013-ban Fotó: Facebook / Balaton-átúszásForrás: Travelo

 A korábbi profi ökölvívó világbajnok Erdei Zsolt hatodik úszására készül, ismét ott lesz a mezőnyben a többszörös hosszútávúszó világrekorder Mányoki Attila, és további válogatott úszók, vízilabdázók és triatlonisták is rajthoz állnak. A Magyar Honvédség egy csaknem háromszáz fős Úszó Erőddel készül, immár 14. alkalommal. Az esemény történetében eddig három alkalommal fordult elő, hogy sikerült túlszárnyalni a tízezres részvételt, tavaly pedig – a kétszeri halasztás ellenére – több mint hétezren vállalták a kihívást.

Az időjárási előrejelzések szerint remek idő és úszásra alkalmas vízhőmérséklet várható, de a végső döntést a rendezők – a hagyományokhoz híven – csütörtökön délben, a meteorológusokkal és a vízi rendészet vezetőivel történt egyeztetés után hozzák meg. A résztvevők a nevezéskor egyébként a klímaváltozás ellen indított Élő Bolygónk kampányhoz is csatlakozhatnak majd az aláírásukkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek