Látogatóközpont és új állandó kiállítások Ópusztaszeren

  Látogatóközpont és új állandó kiállítások Ópusztaszeren.

  Új fogadóépületet és látogatóközpontot építettek, a Feszty-körképnek is helyet adó Rotunda épületében pedig négy új állandó kiállítást alakítottak ki az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A több mint egymilliárd forintos uniós támogatással megvalósult beruházást hétfőn adták át.

  Galéria: Látogatóközpont és új állandó kiállítások ÓpusztaszerenFotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

  A két éve indult beruházás részeként egy új vendégváró kaput alakítottak ki, két vendégforgalmi térrel, különböző információs pontokkal. Kétezer négyzetméteres látogatóközpont épült, ahol helyet kapott egy több mint kétszáz fős konferenciaterem, egy 3D-s moziterem, egy időszaki kiállítások rendezésére alkalmas hungarikum tárház és egy foglalkoztató terem, ahol többek között a látássérült vendégek számára készült tapintható kiállítás is megtalálható.

  A fejlesztés nyomán a Feszty-körképnek is helyet adó Rotunda épületét körbejárhatóvá vált, az új terekben pedig az emlékpark tematikájához illeszkedő négy állandó kiállítást rendeztek be. A Feszty-szalon a körkép születésének időszakát mutatja be, a régészeti és numizmatikai kiállítás a térségben előkerült leletek segítségével szemlélteti a két tudományág kapcsolatát, a multimédiás játszótér interaktív módon segíti a történelmi ismeretek elsajátítását, a Vár állott ott című tárlat pedig a magyarság fontos csatáit és erődítményeit jeleníti meg háromdimenziós animációkon.

  Galéria: Látogatóközpont és új állandó kiállítások ÓpusztaszerenFotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

  Az új örökségműhely a múzeumpedagógiai foglalkozások egy részének ad otthont, itt a vendégek többek között megismerkedhetnek egy asztalosműhely mindennapjaival és közelről láthatják, hogyan dolgoznak a fafaragók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!