Már Bükfürdőn is járhatunk termelői piacra péntekenként

  Már Bükfürdőn is járhatunk termelői piacra péntekenként

  A Bükre látogató vendégek mostantól nemcsak a gyógyvízzel és a frissítő környezettel tudnak töltekezni, de megkóstolhatják, és otthonukba vihetik a környék ízeit is - írja a Turizmus.com a június 19-én megnyílt Bükfürdői Termelői Piac kapcsán.

   

  Fotó: Visitbuk.hu

  A piacon a nyári szezonban, péntek délutánonként kézműves ajándéktárgyak, mézek, házi készítésű lekvárok, sajtok, húskészítmények, savanyúságok és termelői borok közül válogathatnak a vásárlók. A piacot megálmodó és szervező Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület és Bük városa azon dolgozott, hogy az itteni árusok csak olyan portékát kínáljanak, amelyek hagyományos eljárással, helyben vagy a környéken készülnek, és magukban hordozzák a fürdőváros és szűkebb környezetének ízét és zamatát.

  A piacot a bükfürdői Tourinfo melletti téren kell keresni, amely tavaly őszig még autóbusz-állomásként működött. Június közepén azonban itt állították fel az árusok faházait és kecskelábas árusító pultjait. A termelői piac szeptember 18-ig, minden pénteken, délután öttől este nyolcig várja a látogatóit.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!