Éjjellátóval és detektorral felszerelt túrára hív a szarvasi arborétum

Éjjellátóval és detektorral felszerelt túrára hív a szarvasi arborétum

Minden nap, amikor leszáll az est, új élettel telik meg a Szarvasi Arborétum és a Mini Magyarország. A látogatók kíváncsi tekintete elől nappal rejtőzködő állatok kimerészkednek a park sétányaira, besétálnak a Mini Magyarországba, a lombok között pedig baglyok, denevérek indulnak éjszakai vadászatra. Az év legrövidebb éjszakáján, június 20-án maguk a látogatók is bekapcsolódhatnak az éjszakai arborétum és Mini Magyarország életébe - olvasható a két intézmény közös közleményében.

Travelo

 A Szarvasi Arborétumban detektorral, éjjellátóval és zseblámpával felszerelkezve vezetett túra este kilenckor indul, amely során kiderül, milyen denevér- és bagolyfajok élnek az Arborétumban. Akinek pedig szerencséje van, az az idős fák alatt neszező élőlényeket is meglesheti.

A szarvasi Mini Magyarország makettparkban ezen az éjszakán kivilágítva közlekednek a kisvonatok az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán, és kigyúlnak a makettépületek fényei is. A mini Balatont és a Dunát pedig fluoreszkáló kavicsok szegélyezik. A szervezől az este leglátványosabb produkciójának a Mini Magyarország speciális fényfestését fényfestését ígérik.

Szarvasi Mini Magyarország

Ha pedig még nem talált a hétvégére közös családi programot, nézzen szét e heti programajánlónkban is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek