Mozizzon ingyen a város felett

Mozizzon ingyen a város felett

Hat francia filmet mutat be június 23-tól kedd esténként a Budapesti Francia Intézet Francia tetőmozi című nyári filmvetítés-sorozata a Corvintetőn – írja az MTI. A válogatásban a klasszikusok mellett három új filmet most először láthat a magyar közönség.

Budapest Rooftop Cinema Fotó: Facebook / Budapest Rooftop CinemaForrás: Travelo

 A sorozat René Clément Ragyogó napfény című filmjével és Alain Delon egyik legjobb alakításával indul. A színész egy másik, világsikerű filmjével is szerepel a programban: A medencében egykori szerelmével, Romy Schneiderrel láthatjuk.

A 2014-es alkotások között szerepel André Téchiné legújabb filmje Catherine Deneuve-vel a főszerepben, valamint a kanadai Xavier Dolan Tom a farmon című formabontó pszichothrillere. A Franciaországban tavaly bemutatott filmek közül kettőnek is a többszörös César-díjas Mathieu Amalric a főszereplője: a Kék szobának, melyet ő is rendezett és a Tökéletes szerelmi bűnténynek is, ez utóbbiban Karin Viard oldalán.

A Corvintető napfényben Fotó: Facebook / Budapest Rooftop CinemaForrás: Travelo

 A sorozat összes filmjét francia nyelven, angol felirattal vetítik hat héten át keddenként; a részletes program ide kattintva érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek