Japán fürdővel csalogat Dél-Alföld egyetlen medical-wellness hotele

Saját termálkútra épülő medical-wellness, japán fürdő és sóbarlang - a szarvasi Liget Hotel az elmúlt egy évben mintegy kétszeresére növelte wellness-részlegét.

  

Fotó: Liget Wellness és Konferencia Hotel

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel a Körösök térségének egyetlen négycsillagos szállodája idén tavaszra megduplázta wellness-részlegét, egészség-orientált kínálatát pedig népszerű egészségügyi szolgáltatásokkal bővítette - olvasható a hotel közleményében.

A fejlesztés következtében bővült a környezettudatos szálloda termálvíz-felhasználása is. A szállodában már a projekt megkezdése előtt is termálvízzel biztosították a téli időszakban a szobák fűtését, a négycsillagos hotel azonban egyike azon ritka magyarországi épületeknek, amelyek hűtésüket is a termálvíz egy speciális felhasználási módjával oldották meg. A hotelben felhasznált villamos energia mind nagyobb részét állítják elő a napelemekből származó energiával. Legutóbb pedig a hotel a saját gyógyvizes termálkútjára, a 670 méter mélyről feltörő termálvízre építve medical-wellness szolgáltatásokkal bővítette szolgáltatásait. Ezzel az egyetlen medical-wellnesst kínáló létesítménynek számít a Dél-Alföld több mint száz kilométeres körzetében.

 

Fotó: Liget Wellness és Konferencia Hotel

A beruházásnak köszönhetően egy új gyógyvizes medencével bővült a Liget wellness-részlege, de az új, japán típusú fürdő mellett számos balneológiai szolgáltatás található. Ezek közül a legújabb a sóbarlang, amely a prevención túl többek között a felső légúti megbetegedések kezelésére alkalmas. A már jelenleg is működő kültéri Szauna Házban zajló Szauna Szeánszok mellett a vendégek új masszázsfajták, hidroterápiás kezelések, vagy vízi és szárazföldi tornák közül választhatnak.

 

Fotó: Liget Wellness és Konferencia Hotel

A most átadott új épületszárnyban akadálymentesített, összenyitható szobákat és lakosztályokat is kialakítottak. A beruházás elsődleges célja a wellness-élmény bővítése volt, hogy a hotel a szállóvendégei mellett az egészségtudatos kikapcsolódást kereső fürdővendégek számára is számos új szolgáltatást tudjon nyújtani.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek