Három ingyenes pesti fesztivál, amiért megéri kimozdulni

Ki mondta, hogy a fesztiválokra egészen nyár közepéig kell várni, és vidékre kell értük utazni, méghozzá egy vagyonért? Budapesten már hétvégén beindul a fesztiválszezon, elég ütős felhozatallal - ráadásul ingyen. Sörimádók, könyvmolyok, zenekedvelők, irány a pesti flaszter!

Főzdefeszt a Ligetben

A kézműves sörfőzés egyik legfontosabb hazai rendezvényén vehet részt például az, aki kilátogat hétvégén a Városligetbe. Itt lesz ugyanis a Street Food Show-val egybekötött Főzdefeszt, ahol különlegesebbnél különlegesebb magyar és külföldi kézműves sörök sorát kóstolhatjuk végig.

Fotó: Főzdefeszt

 Több mint 30 street-food árus, legalább 60 sörfőzde és mintegy 200 sör gondoskodik a felhőtlen szórakozásról. Az esemény ráadásul azon kevés budapesti gasztrofesztiválok egyike, ahová a belépés ingyenes.

A legjobban várt sör:
a Szent András Sörfőzde Vári Nővérek névre keresztelt, 4,9%-os summer pale ale könnyű, nyári söre, amit a Főzdefeszten vernek először csapra.

 Az ingyenes Főzdefeszt hivatalos logójával ellátott üvegkorsóját azért meg kell venni: egy ezresbe fáj, de akár haza is vihetjük. Vagy becserélhetjük egy sörre a fesztivál után még egy hónapig a Léhűtőben vagy az Élesztőben. A Főzdefesztről itt talál további infókat.

Könyvhét, ahogyan mi szeretjük

Csütörtökön, azaz ma már el is kezdődött a 86. Ünnepi Könyvhét és a 14. Gyermekkönyvnapok rendezvény a Vörösmarty téren és a Liszt Ferenc téren, ahol több mint 200 hazai és határon túli könyvkiadó mutatkozik be. Ha régóta szeretné felfrissíteni a könyvespolcát, a Könyvhét tökéletes alkalom erre. A pavilonok árnyékában akár egész nap válogathat a könyvek között, miközben érdekes pódiumbeszélgetésekbe hallgathat bele. Lesz is mire figyelni, hiszen nem kevesebb mint 329 új kötet debütál az idei Könyvhéten.

Fotó: Ünnepi Könyvhét

 Ráadásul ilyenkor mindig nagy kedvezményekkel várják az olvasókat, érdemes most beszereznie a régóta vágyott könyveket. Ha pedig elég szemfüles, akár a meghirdetett dedikálásokon kívül is elcsípheti a szerzőket, akik szintén szívesen lófrálnak a téren. A Könyvhét részletes programját ide kattintva találja.

A legjobban várt könyv:
Pék Zoltán Feljövök érted a város alól című kötete, amely a jövőbeli Budapestre kalauzol minket.

 Belvárosi Fesztivál, ahol mindenki koncertfüggő lesz

Aztán ott van az ötödik kerület egyik legjobb kezdeményezése, a Belvárosi Fesztivál, ahol három napon át ingyenes koncertek követik egymást reggeltől estig. Ennek köszönhetően aztán hamisítatlan hippi hangulat költözik a hétvégére az Erzsébet és a Szabadság térre, miközben a Zrínyi utca szinte teljes hosszában a nosztalgia-vonalat képviseli.

Fotó: Belfeszt

 A fesztivál egyik legnagyobb előnye, hogy minden korosztály talál magának programot, és a teljesen különböző zenei stílusok is jól megférnek egymás mellett. A rocktól a világzenén át a csenddiszkóig számtalan zenei program várja a látogatókat, de gyerekkoncertek, állatsimogató, olvasóliget, design vásár és bringabemutató is lesz a fesztiválon. Így aztán az egész család jól szórakozhat majd. A Belvárosi Fesztivál programja ide kattintva érhető el.

A legjobban várt koncert:
az Irie Maffia, akik minden évben fergeteges hangulatot csinálnak. A koncert péntek este fél kilenckor kezdődik a Szabadság téri nagyszínpadon.

 +1 Ha másnak adná, amit megspórolt

Az ingyenes programajánlóink után ezúttal egy jótékonysági eseményre hívjuk Travelo olvasóinkat. Egészen pontosan hétvégén a Várkert Bazárba, ahol a Virtuózok című tehetségkutató tévéműsor fiatal szereplői koncerteznek. A vasárnap este 18 órától kezdődő esemény teljes bevételét a Parafónia zenekar és a Kis Virtuózok Alapítvány javára fizetik be a szervezők. A Parafónia Zenekar muzsikusai ugyanis olyan fogyatékkal élők, akiknek mindennapi életére terápiaként hat a klasszikus zene.

Fotó: Martonbohn / Virtuózok

 A június 7-i együtt zenélés célja, hogy megmutassák a klasszikus zene határok nélküli összetartó erejét, miközben felhívják a figyelmet a hátrányos helyzetűek és a fogyatékkal élők elfogadására is. A koncerten a tehetségkutatóból megismert fiatal zenészek mellett a Magyar Rádió Gyermekkórusát és Bolyky Zoltán vezénylésével a Hegyvidéki Solti György Kamarazenekart is hallhatjuk. Aki pedig a gálahangversenyre június 7-ig előre megvásárolja a jegyét, az a második, szeptemberi Virtuózok koncertre féláron válthat belépőt. Az esemény médiatámogatója a Travelo.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek