Vízikutya és Balcsi Bagel - itt az új Beach Food!

Terasz Burger, Balcsi Bagel és Vízikutya - ez az új a beach food, amellyel a Balatoni Kör idén egyenesen gasztronómiai forradalmat hirdet a balatoni strandokon.

A Balatoni Kör tagjai óriás kehely megtöltésével nyitják meg a fröccsszezont a keszthelyi móló előtti rendezvénytér Fröccsteraszán szombat este 7 órától. Látványos akciójukkal a vezető balatoni borászok és vendéglátósok ezúttal azonban a tópart gasztronómiai és büfékultúrájának megújulására is felhívják a figyelmet.

FröccsteraszFotó: Beachfood.blog.hu

Itt mutatják be a nagyvárosi street food divat kihívására adott balatoni válaszként idén meghirdetett Beach Food programjuk fő újdonságait: a Terasz Burgert, a Balcsi Bagelt (avagy Körkiflit) és a Vízikutyát (balatoni hot dog, halkolbásszal) - a házigazda Bezerics Dániel specialitásait.

Ezek az ételek nemcsak nevükben különböznek a globális street food mintáktól, hanem elkészítési módjukban és fő alapanyagaikban is sikerült sajátosan balatonivá tenni mindegyiket. Itt a várva várt bizonyíték, hogy van élet a fáradt olajban sült hekk és lángos világán túl! - írja közleményében a néhány éve önszerveződött Balatoni Kör. Megalakulásukról itt írtunk korábban.

A balatoni strandbisztró kultúra megújulása érdekében minden minőségi vendéglátás iránt elkötelezett balatoni büfés és éttermes figyelmét szeretnék felhívni, hogy minél többen vegyenek részt a Beach Food programban - akár azzal, hogy egészséges, jó minőségű, helyi alapanyagokból készítenek egyszerű, de kreatív, nyárias, balatoni stílusú ételeket. Akár pedig azzal, hogy elküldik a Balatoni Körnek vagy a most induló Beach Food blognak a saját specialitásaikat, és segítenek kommunikálni, hogy hol találhatók ilyen minőségi strandbisztró stílusú ételek a Balatonnál.

BazaltburgerFotó: Beachfood.blog.hu

Az új trend már több helyen megjelent a tó körül, de a Balatoni Kör szeretné mindazokat népszerűsíteni, akik partnerek régiós gasztronómiájuk megújulásában, hogy ne csak a legelegánsabb éttermekben vagy gyertyafényes vacsorán lehessen megkapni a Balaton ízeinek és hangulatának legjavát. Hanem akár a strandokon, a partközeli bisztrókban vagy gyorséttermekben is jót és kreatív ételeket kaphassunk - olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek