Japán napok az Andrássy út mindkét oldalán

Japán napok az Andrássy út mindkét oldalán

Többek között gasztronómiai, zenei és harcművészeti bemutatókon, kézműves foglalkozásokon, ismeretterjesztő előadásokon és koncerteken keresztül ismerteti meg az érdeklődőkkel a Japán napok keretében a szigetország kultúráját szombaton és vasárnap a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Kogart Ház - írja az MTI.

Fotó: The Asahi Shimbun / Europress / Getty

 A rendezvény célja a japán kultúra bemutatása a hagyományos japán értékek hasznosításának, elsajátításának igényével, ennek jegyében szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között két helyszínen számos program várja a közönséget.

A Japán napok a múzeum kertjében szombaton origamival, és gasztronómiai bemutatóval kezdődik, majd lesz sakuhacsi (japán bambuszfurulya) és kotó (japán citera) zene, harcművészeti bemutató, kézműves foglalkozások, kalligráfiai bemutató és workshop is. Vasárnap a közönséget többek között cosplay verseny (animé jelmezverseny), hagyományos japán teaceremónia, japán dobkoncert, divatbemutató, gésafrizura- és sminkkészítés, valamint animé rajzolás várja. Az Andrássy út túlsó oldalán, a Kogart Házban mindkét napon tudományos ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak az érdeklődők.

A részletes program a www.hoppmuseum.hu/program honlapon található meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek